Ministerie van Buitenlandse Zaken

PersberichtMinisterie van Buitenlandse Zaken


Datum: 24 maart 2004

Van Ardenne naar internationale conferentie Afghanistan

Vertegenwoordigers van de Afghaanse regering en van zo´n 60 landen en internationale instellingen buigen zich op 31 maart en 1 april in Berlijn over de toekomst van Afghanistan. Nederland zal hier worden vertegenwoordigd door minister voor Ontwikkelingssamenwerking Agnes van Ardenne.

De conferentie ´Afghanistan and the international community ­ a partnership for the future´ is bedoeld om de Afghaanse leiders ertoe aan te zetten voort te gaan met de hervormingen in hun land en van de internationale gemeenschap de toezegging te krijgen dat ze dit proces financieel zal ondersteunen. De belangrijkste agendapunten zijn de politieke vraagstukken, ontwikkeling en wederopbouw en veiligheid. Om de wederopbouw succesvol te kunnen laten verlopen moeten de huidige internationale hulpinspanningen aanzienlijk worden vergroot, zo hebben de Afghaanse regering en internationale financiële instellingen berekend..

Op de conferentie zullen bondskanselier Schröder, VN-secretaris-generaal Kofi Annan en de Afghaanse president Hamid Karzai aanwezig zijn.

Nadere informatie: Directie Voorlichting en Communicatie. Yvonne van Hees, tel. 070-3484167

===