Gemeente Ede

nummer 66/ Ede, 26 maart 2004
In jongerencentrum PepTalk
Jeugddebat Waarden & Normen

Op 31 maart 2004 organiseert de gemeente Ede samen enkele jongeren een Lagerhuisdebat over Waarden en Normen in jongerencentrum PepTalk. Het debat is van 19.30 tot 21.15 uur; belangstellenden zijn van harte welkom in het jongerencentrum aan de Peppelensteeg 9 in Ede.

Het thema waarden en normen heeft op dit moment volop de aandacht. In de gemeente Ede is een werkgroep Waarden & Normen onder leiding van oud-minister Bert de Vries bezig om aanbevelingen op te stellen voor het gemeentebestuur. Enkele jongeren die deel uitmaken van de Werkgroep hebben het initiatief tot dit Lagerhuis-debat genomen. Het is de bedoeling jongeren te laten nadenken over Waarden & Normen en te prikkelen om hierover meningen uit te wisselen.

Voor het debat zijn de scholen voor voortgezet onderwijs benaderd met het verzoek mee te werken en leerlingen te werven. Het debat zal geleid worden door Johan Doesburg van het Nederlands Debat Instituut. Vooraf zal hij voor de deelnemende jongeren een training verzorgen. Het Forum voor Democratische Ontwikkeling ondersteunt het Lagerhuis-debat met een subsidie.

Voor het debat is een aantal prikkelende stellingen geformuleerd. Ook het publiek zal betrokken worden bij de discussie. Aan het eind van het debat zal de winnaar bekend worden gemaakt. Ook zal op ludieke wijze aandacht besteed worden aan de meest opvallende uitspraken van deelnemers of publiek.

Afterparty
Het debat wordt afgesloten met een spetterende afterparty met een breakdancedemo en een drive-in show.

---