Programmabureau Advies Overheid.nl

Presentatie nieuwe website gemeente Dinkelland

Op 31 maart a.s. om 18:30 uur zal de burgemeester van Dinkelland de nieuwe website van de gemeente presenteren tijdens de commissievergadering Bestuur en Middelen. Op 1 april a.s. gaat de nieuwe site online.

De gemeente Dinkelland zal op 31 maart tijdens de commissievergadering Bestuur en Middelen haar nieuwe website presenteren. Lange tijd heeft de gemeente zich moeten behelpen met een sterk verouderde site, met gevolg een lage klassering op de ranglijst waarin gemeenten onderling vergeleken worden. Op deze ranglijst neemt de gemeente de 451e plek in (van de 510). Met de nieuwe site verwacht de gemeente dat die lage klassering tot het verleden gaat behoren.

De gemeente speelt met deze nieuwe site beter in op de verschillende informatiebehoeften van de bezoekers van www.dinkelland.nl . De website kent een indeling naar doelgroepen. Dit betekent dat een bezoeker kan aangeven of hij de website bezoekt als inwoner, als toerist, als ondernemer of als jeugd. Op deze manier wordt zoveel mogelijk informatie op maat aangeboden en wordt voorkomen dat mensen moeten zoeken in informatie die voor hen niet interessant is.

Met de nieuwe site wil de gemeente de communicatie met haar inwoners verbeteren. Zo vinden de inwoners naast het Dinkellandse nieuws ook informatie over bijvoorbeeld wonen en bouwen, trouwen in Dinkelland, de raad en het college, maar ook informatie over de verschillende recreatieve mogelijkheden binnen Dinkelland. Ook toeristen worden voortaan beter bediend wanneer ze op zoek zijn naar toeristische/recreatieve informatie.
Er is de afgelopen weken hard gewerkt om de eerste versie van de site, die in samenwerking met marketing- en communicatiebureau Veltmann & DeJongh gerealiseerd is, te lanceren. Oprichters van het in Amsterdam en Nordhorn gevestigde bureau zijn oud-Denekamper Martijn Veltmann en Manon de Jongh.

Jarenlange ervaring heeft hen geleerd dat voor een succesvolle internetsite veel meer nodig is dan alleen de juiste techniek en vormgeving. Cruciaal is simpelweg dat de site informatie bevat die voor de doelgroep relevant is, aldus Martijn Veltmann. De site moet begrijpelijk en laagdrempelig zijn voor de gebruiker, dat is ons uitgangspunt.

Voor de internetsite van gemeente Dinkelland betekent dit dat Veltmann & DeJongh mr dan alleen het ontwerp en de realisatie heeft uitgevoerd. De site blijft volop in ontwikkeling en zal in de toekomst verder worden uitgebreid met onder andere digitale transactiemogelijkheden. Reacties, eigen inbreng en nieuwe ideen van de burgers van Dinkelland zijn hierbij essentieel. De informatiebehoefte van de bezoekers van www.dinkelland.nl vormt namelijk de basis voor een verdere optimalisatie van de site.

De doelgroep wordt zowel via de internetsite, als via andere communicatiemiddelen op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op het internet. Dit belang wordt tevens benadrukt door Veltmann & DeJongh.
(Persbericht gemeente Dinkelland)

www.ictu.nl