Partij van de Arbeid


Den Haag, 30 maart 2004


Gastcollege Wouter Bos: Staatsschuld en Staatsschuldfetisjisme


Op woensdag 31 maart geeft PvdA-fractieleider Wouter Bos een gastcollege aan de Universiteit van Tilburg over de staatsschuld en het zogenaamde staatsschuldfetisjisme. Bos zal betogen dat de politiek, in het bijzonder het CDA, de berekeningen van het CPB over staatsschuld en vergrijzing de laatste jaren apert onjuist heeft gebruikt.


Hij zal met name de stellingname dat de staatsschuld geheel zou moeten worden afgelost, ten einde de kosten van de vergrijzing op te vangen en solidair te kunnen zijn met volgende generaties, op economische en politieke gronden bekritiseren. Het college begint om 15.30 uur en wordt gehouden in de Aula van de Universiteit van Tilburg, Warandelaan 2 te Tilburg.


Na het gastcollege krijgen de Tilburgse economen Prof.dr. A.H.J.J Kolnaar en Prof. Dr. H.A.A. Verbon ieder 5 minuten de gelegenheid om op deze lezing te reageren. Tot 17.15 uur zal er vervolgens een debat plaatsvinden tussen Wouter Bos, de bovengenoemde professoren en studenten van de Universiteit van Tilburg.


Het gastcollege over de Staatsschuld is het eerste college in een serie van twee over de economische politiek van het kabinet Balkenende. Het tweede college gaat over kenniseconomie en wordt maandag 5 april gehouden in de Universiteit van Nijmegen.


Voor verdere informatie: Sherlo Esajas, 06 52 36 25 73


PvdA-voorlichting


Plein 2


Postbus 20018, 2500 EA Den Haag


Tel 070 - 318 3025/Fax 070 - 318 2800*