Provincie Utrecht

Persbericht

Nieuwe podiumproducties in de provincie Utrecht

31-3-2004
Het werk van Annie M.G. Schmidt wordt dit najaar met steun van de provincie Utrecht in een nieuwe jas gegoten. Naar de bekende kleuterliedjes over 'Pippeloentje' verschijnt een toneelvoorstelling van het gezelschap STOUT. De première vindt in september te Utrecht plaats.

In deze theaterversie reist de bekende beer af naar Engeland, maar belandt door een storm in Marokko. De ontmoeting met deze vreemde cultuur loopt als een rode draad door deze kleutervoorstelling met poppen en dans. Voor de regie tekenen Bert Plagman en Ingrid van Leeuwen. Bij de voorstelling komt een lespakket voor de Utrechtse basisscholen en wordt een cd meegegeven aan de kinderen. De provinciale bijdrage is ruim 5200,-

Overige podiumproducties
Met steun van de provincie Utrecht kunnen komend najaar meerdere podiumproducties uitgevoerd worden. Zo speelt Nomade het een politiek docudrama naar het leven van Christus, getiteld 'Jeruzalem'. De première is in Kasteel De Haar in augustus a.s. en wordt mogelijk gemaakt met een provinciale bijdrage van ruim 5200,- Zirkus' is een jeugdtheaterproductie - deze voorstelling van La Farfallina gaat medio oktober in première in het Utrechtse theater Kikker en is het nostalgische verhaal over twee zusters die vroeger optraden als circusduo. De provincie Utrecht ondersteunt deze productie met een subsidiebijdrage van 7500,- Andere producties die met subsidie van de provincie worden ondersteund, zijn: 'Main Biennale'(hedendaagse muziek en jazz in Muziekcentrum Vredenburg); Zatermiddagconcerten in de Utrechtse Dom; Global Village Festival in theater De Lieve Vrouw te Amersfoort en de Utrechtse Verteltheaterdagen in december 2004.

Bovenstaande bijdragen komen uit een provinciaal budget voor professionele podiumkunst. Activiteiten op het gebied van zang, dans, toneel en muziek worden hiermee mogelijk gemaakt. Jaarlijks heeft de provincie Utrecht hiervoor circa 250.000,- beschikbaar.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030-258 31 96 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl