Politie Groningen

Persberichten woensdag 31 maart 2004

Provincie Groningen 31-03-2004 -

Groningen: jongen op gestolen fiets
De politie heeft dinsdagavond op De Hoogte een 15-jarige jongen uit Groningen aangehouden op verdenking van diefstal. De jongen werd door politieagenten gecontroleerd, omdat hij geen fietsverlichting voerde. De dienders trokken de fiets vervolgens na en bleek het voertuig anderhalve maand geleden vanaf de Westerhaven te zijn gestolen. De jongen werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij werd gehoord en daarna in vrijheid gesteld. Een 39-jarige vrouw, eigenaresse van de fiets, krijgt haar vervoermiddel vandaag terug. De politie maakt proces-verbaal op tegen de jongen.

Groningen: hennepkwekerij ontmanteld
In een woning in de Magna Petestraat heeft de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij opgerold. De politie beschikte over informatie dat in het pand een kwekerij zou staan. In de woning trof de politie op een slaapkamer de hennepkwekerij aan met 160 hennepplanten en diverse toebehoren. De kwekerij werd vervolgens met behulp van stadswachten en de milieudienst opgeruimd. Alle planten en toebehoren werden na overleg met justitie vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op. De bewoner, een 51-jarige man, zal worden gehoord.

Groningen: Stadjer aangehouden vernieling
De politie heeft dinsdagnacht in de Schoolstraat een 36-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. De Stadjer had van een pand een ruit vernield. Hij kon door de politie op heterdaad worden aangehouden. De verdachte werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man aangehouden voor opgeven valse naam
In de Nieuwe Ebbingestraat heeft de politie dinsdagnacht een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor het opgeven van een valse naam. De Stadjer wilde op de hoek met de Noorderstationsstraat een fiets stelen, maar werd hierbij op heterdaad betrapt. De man gaf vervolgens een valse naam op aan de agenten. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek zijn waren identiteit. Op het politiebureau kreeg hij twee bekeuringen voor het opgeven van de valse naam en baldadigheid. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten.

Groningen: zeven autos vernield
Onbekenden hebben maandagnacht op de Friesestraatweg zeven autos vernield. Alle autos stonden aan de rechterzijde van de rijbaan geparkeerd en werden bekrast met een scherp voorwerp. De politie stelt een onderzoek in naar de vernielingen. Alle eigenaren zijn verwezen voor het doen van aangifte.

Groningen: vluchtende scooteraar op de bon
De politie heeft dinsdagmiddag op de Friesestraatweg een 19-jarige man uit Groningen aangehouden na het begaan van diverse
verkeersovertredingen. De man reed op zijn scooter en wilde een motoragent hem controleren. De scooteraar wilde ontkomen aan de agent, maar koos hij op de Friesestraatweg eieren voor zijn geld. De man kreeg bekeuringen, omdat hij geen bromfietscertificaat had, zijn scooter een te hoog vermogen had en het feit dat hij niet voldeed aan de vordering van een politieman. Na de rollenbanktest op het politiebureau mocht de Stadjer met de bekeuringen op zak het bureau verlaten

Delfzijl: automobilist weigert ademanalyse
Wegens rijden onder invloed heeft de politie dinsdagmorgen aan de Kustweg in Delfzijl een 33-jarige man uit die plaats aangehouden. De man reed in een auto en bij een politiecontrole bleek hij te veel te hebben gedronken. Na de blaastest werd hij meegenomen naar het politiebureau. In de verhoorruimte viel de verdachte in slaap en was niet meer wakker te krijgen. Eerst na tussenkomst van een arts kon de man gewekt worden. Hij weigerde mee te werken aan de ademanalyse. Daarvoor is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg de man een boete van 40 euro voor het niet dragen van de autogordel. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Ten Post: rijbewijs kwijt na te hard rijden
De politie heeft dinsdagmorgen het rijbewijs ingenomen van een 23-jarige inwoner van Ten Post. De man reed met zijn auto over de Woldjerweg in zijn woonplaats toen zijn snelheid werd gemeten op 155 km per uur, terwijl daar 80 mag worden gereden. De automobilist kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Kolham: man steelt trottoirbanden
Surveillerende politiemensen zagen dinsdagnacht aan de A. Plesmanlaan, op het industrieterrein in Kolham een man in zijn auto stappen. Gezien het nachtelijk tijdstip bevreemde dat de agenten en zij gaven de auto op de A7 een stopteken. De bestuurder verklaarde dat hij wat stenen had willen dumpen maar daarvan te hebben willen afzien bij het zien van de politieauto. Toen de agenten de man vroegen of zij de stenen mochten zien troffen ze in de auto vier nieuwe betonbanden (trottoirband) aan. Daarop verklaarde de bestuurder deze bij een bedrijf op het industrieterrein te hebben gestolen. De man werd meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De betonbanden zijn in beslag genomen en worden terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Ter Apelkanaal: burenruzie
De politie heeft dinsdagmiddag aan de Avebeweg in Ter Apelkanaal een 57-jarige man uit die plaats aangehouden. De man kreeg ruzie met een buurvrouw (33) over het plaatsen van een bord in de tuin. De ruzie liep uit de hand en de verdachte sloeg zijn buurvrouw met één van zijn krukken. De buurvrouw liep letsel op aan een arm en een schouder en moet zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte is meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. De man bekende de mishandeling.

Marum: huisvredebreuk
Een 17-jarige man uit Kongo is dinsdagavond door de politie aangehouden in het asielzoekerscentrum aan de Haarsterree in Marum. De man bracht een vriend terug en wilde het AZC niet meer verlaten. Bij onderzoek door gewaarschuwde politiemensen bleek de verdachte wegens het veroorzaken van eerdere wanordelijkheden tot september van dit jaar een verblijfsverbod voor het AZC te hebben. Hij werd aangehouden voor huisvredebreuk en meegenomen naar het bureau. De man is na verhoor heengezonden.

Snelheidscontroles: dinsdag
Wehe de Hoorn: Provinciale Weg N361 Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 89 voertuigen, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 127 km.
Bedum: N46 (Eemshavenweg) Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 1480 voertuigen, aantal overtredingen: 62, hoogst gemeten snelheid: niet vastgesteld.