Titel: Job Cohen opent nieuwe school

ROC VAN AMSTERDAM
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 31-03-2004 10:01

Job Cohen opent nieuw schoolgebouw ROC van Amsterdam in Zuidoost.

Een school als een droom, modern aangepast voor modern onderwijs volgens een nieuw leerconcept.
De leerlingen zijn zelfstandiger aan het werk en de docent is coach. Een groot gebouw met aandacht voor de individuele leerling. Onderwijs wordt verzorgd in overleg met de bedrijven uit de buurt, het aanbod wordt aangepast aan de vraag. Een nieuwe manier van werken en denken in onderwijsland.

Tijdens de opening zullen drie sprekers waaronder de burgemeester van Amsterdam in gaan op de driehoek gemeente- werkgever-school met daarin centraal de deelnemer die bij iedere instantie een andere rol heeft namelijk burger, werknemer en deelnemer. Men zal met name aangeven wat men redelijkerwijs van elkaar mag verwachten om de deelnemer maatschappelijk en sociaal te laten slagen.

Voor het ROC van Amsterdam is deze rol duidelijk: in een aantrekkelijke omgeving modern onderwijs aanbieden in nauw overleg met het bedrijfsleven. Mede aantrekkelijk omdat de deelnemer na de MBO-opleiding eventueel door kan naar het HBO. De Hogeschool voor Economische Studies, de HES, ligt direct naast het ROCvA-gebouw.
Het schoolgebouw bestaat uit vier etages welke ieder een eigen opleidingaanbod verzorgen. De leerling heeft daar een koffiecorner, administratie en docenten team tot zijn beschikking. Klein binnen groot is de filosofie.