Gemeente Renswoude



* Appartementen Taets
Appartementen Taets
Datum: 23/02/2004 Bron: De Heraut
INLOOPAVOND BOUW KOOPAPPARTEMENTEN TAETS VAN AMERONGENWEG Op woensdagavond 3 maart a.s. zal door Lancyr Van der Heide makelaardij o.z. van 19.00 tot 21.00 uur een inloopavond worden georganiseerd in restaurant De Hof te Renswoude. Op deze avond zal informatie worden verstrekt over de te bouwen koopappartementen aan de Taets van Amerongenweg. Het gaat om 4 startersappartementen en 14 andere koopappartementen. De toewijzing van deze koopappartementen zal geschieden op basis van een puntentoekenning door de gemeente Renswoude. Diegenen die bij de gemeente ingeschreven staan voor dergelijke woningen, krijgen apart bericht. Bij de inloopavond zullen aanmeldingsformulieren beschikbaar zijn, waarmee u uw belangstelling voor deze appartementen kenbaar kunt maken.

VERKEERSHINDER RECONSTRUCTIE OUDE HOLLEWEG
Zoals wellicht bekend is, wordt de Oude Holleweg tussen de rotonde met de Dorpsstraat en de bebouwde komgrens gereconstrueerd. De werkzaamheden tussen de rotonde en de Taets van Amerongenweg zijn inmiddels gestart. Naar verwachting gaan deze werkzaamheden tot eind maart duren. Het gedeelte van de Oude Holleweg tussen de rotonde en de Taets van Amerongenweg zal in die periode dan ook gestremd zijn voor alle verkeer, hetgeen met bebording zal worden aangegeven. De Taets van Amerongenweg blijft in die periode wel vanaf de Nijborg bereikbaar en aanwonenden zullen schriftelijk op de hoogte worden gesteld.

INGEDIENDE AANVRAAG SLOOPVERGUNNING
De volgende aanvraag voor een sloopvergunning is ingediend: C. Lagerweij ten behoeve van de sloop van een loods op het perceel Hopeseweg 20 te Renswoude.
Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Floor van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Renswoude, tel.0318-578160.

INGEKOMEN AANVRAGEN BOUWVERGUNNING
De volgende aanvragen voor een bouwvergunning zijn ingediend:
1. de heer K. van Dijk ten behoeve van de bouw van een schuilgelegenheid op het perceel Barneveldsestraat 49 te Renswoude;

2. de heer J.S.D. Mulder ten behoeve van de bouw van een woning op het perceel Wittenoordseweg 7 te Renswoude;
3. de heer B.F. Spierenburg ten behoeve van de uitbreiding van de recreatiewoning De Kweek 20 te Renswoude.

Ten behoeve van aanvraag 1 is het college van burgemeester en wethouders van Renswoude voornemens op grond van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdelijk vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan buitengebied.
Ten behoeve van aanvraag 3 is het college van burgemeester en wethouders van Renswoude voornemens vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Beschermd Dorpsgezicht op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Bedenkingen tegen het verlenen van deze vrijstelling kunnen gedurende de termijn van terinzageligging van de bouwplannen, derhalve tot 23 maart 2004, schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.
Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Floor van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, tel.: 0318-578160.

VERSTREKKINGEN UIT DE GEMEENTELIJKE BASISADMINISTRATIE PERSOONSGEGEVENS
In de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (de officiële benaming voor de Nederlandse bevolkingsadministratie) zijn persoonsgegevens opgenomen van iedereen die binnen de gemeente woonachtig is. Het gaat hierbij niet alleen om uw adresgegevens, maar bijvoorbeeld ook om gegevens over een eventueel huwelijk of geregistreerd partnerschap, uw nationaliteit, ouders en kinderen. Deze gegevens worden veelal automatisch verstrekt aan vele overheidsinstellingen en enkele bijzondere maatschappelijke instellingen, zoals pensioenfondsen, voorzover dat noodzakelijk is voor hun wettelijke taken. Deze instellingen, die automatisch relevante wijzigingen in uw persoonsgegevens krijgen aangeleverd, baseren hun beslissingen vaak direct op de uit de basisadministratie verkregen informatie. Welke informatie aan deze instanties wordt verstrekt, wordt bepaald door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
De hiervoor bedoelde gegevensverstrekking voor publiekrechtelijke doeleinden kunt u niet voorkomen, omdat deze verplicht is voorgeschreven. In enkele gevallen kunnen echter ook anderen vragen om de over u beschikbare gegevens in de basisadministratie te verstrekken. Voor deze verstrekkingen kunt u geheimhouding van uw gegevens verzoeken.
Het gaat dan om verstrekkingen aan zogenoemde verplichte derden (zoals een curator of advocaat die een dagvaarding aan uw adres wil uitbrengen), de stichting interkerkelijke ledenadministratie (die voor in beginsel alle kerkgenootschappen in Nederland zorgdraagt voor de bijhouding van de ledenadministratie van die kerken) en aan zogenoemde vrije derden (niet commerciële instellingen, zoals sport- en muziekverenigingen of particulieren).
Bij de gemeente kunt u schriftelijk verzoeken om aan de voornoemde instellingen geen gegevens over u uit de basisadministratie te verstrekken (evt: hiervoor zijn speciale formulieren beschikbaar). Nadat de gemeente uw verzoek heeft verwerkt ontvangt u daarvan een bevestiging. Wilt u overigens weten aan wie in het afgelopen jaar over u gegevens zijn verstrekt uit de basisadministratie, dan kunt u daarvan (schriftelijk) een overzicht opvragen bij de gemeente. Binnen enkele weken krijgt u dat overzicht (kosteloos) thuisgestuurd. Het is van groot belang dat de over u in de basisadministratie opgenomen gegevens juist en actueel zijn. Twijfelt u daaraan, neemt u dan contact op met de afdeling burgerzaken van de gemeente. Over uw rechten en verplichtingen in het kader van de basisadministratie is een folder beschikbaar. Deze folder kunt u verkrijgen bij de afdeling burgerzaken van uw gemeente.

AANLEGVERGUNNING BOS LANDGOED DE HOOGE HOF, VEENWEG 1 Burgemeester en wethouders van Renswoude maken bekend voornemens te zijn een aanlegvergunning te verlenen aan Groenland Beheer BV op grond van artikel 24 van het Bestemmingsplan Buitengebied Renswoude 1995 ten behoeve van de aanleg van bos op het landgoed De Hooge Hof aan de Veenweg 1 te Renswoude.
De aanvraag en bijbehorende stukken liggen vanaf vandaag gedurende 4 weken, derhalve tot 23 maart 2004, ter inzage in het gemeentehuis van Renswoude.
Belanghebbenden kunnen schriftelijk hun zienswijzen kenbaar maken over dit voornemen bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.

VOORNEMEN VERLENING UITWEGVERGUNNING MOLENSTRAAT 26 Burgemeester en wethouders van Renswoude maken bekend het voornemen te hebben op grond van artikel 2.1.5.3 van de Algemene Plaatselijke Verordening een vergunning te verlenen aan de heer A.H.D. Kamphorst ten behoeve van de aanleg van een uitrit op De Hooge Hoek aan de achterzijde van het pand Molenstraat 26 te Renswoude. De aanvraag en bijbehorende stukken liggen vanaf vandaag gedurende 4 weken, derhalve tot 23 maart 2004, ter inzage in het gemeentehuis van Renswoude.
Belanghebbenden kunnen schriftelijk hun zienswijzen kenbaar maken over dit voornemen bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.

BEKENDMAKING BELEIDSREGELS UITRITTEN BUITENGEBIED Burgemeester en wethouders van Renswoude maken bekend beleidsregels te hebben vastgesteld ten aanzien van de realisatie van nieuwe uitritten bij woningen en bedrijven in het buitengebied. Het betreft regels over onder andere het aantal en de breedte van nieuwe uitritten. De beleidsregels kunnen vanaf heden ter gemeentesecretarie worden ingezien.

VERGADERING GEMEENTERAAD 2 MAART 2004
Op dinsdag 2 maart a.s. zal de gemeenteraad van Renswoude vergaderen. Deze openbare vergadering vangt aan om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis. De agenda voor deze vergadering luidt als volgt:

1. Opening

2. Notulen van de vergadering van 20 januari 2004
3. Ingekomen stukken en mededelingen

4. Voorstel tot machtiging van het college van burgemeester en wethouders om namens de gemeenteraad op te treden inzake de behandeling van de bezwaarschriften tegen het vrijstellingsbesluit De Beekweide

5. Bespreking uitgangspunten begroting 2005
6. Bespreking voortgang dualisering

7. Rondvraag
7a. bespreking met de burgemeester van het verslag van de Vertrouwenscommissie inzake de herbenoeming van de burgemeester (besloten)
7b Vaststelling aanbeveling herbenoeming burgemeester (openbaar)
8. Sluiting

STANKOVERLAST ALS GEVOLG VAN LOZINGEN OP HET RIOOL Onlangs heeft zich een ernstig geval van stankoverlast voorgedaan, zeer vermoedelijk als gevolg van lozing van chemische stoffen (wasbenzine of thinner) op het riool. Wij wijzen er met klem op dat het lozen van dergelijke stoffen op het riool verboden is en ernstige schade aan het milieu en hinder kan veroorzaken. Dergelijke chemische stoffen kunnen kosteloos worden ingeleverd bij de chemokar of op de gemeentewerf aan de Molenstraat.

ONTWERPBESLUIT INTREKKING VERGUNNING WET MILIEUBEHEER Vanaf morgen ligt gedurende twee weken in het gemeentehuis, Dorpsstraat 4 te Renswoude, het volgende ontwerpintrekkingsbesluit ter inzage:
Intrekking van de op 12 juli 1983 verleende vergunning ten behoeve van het agrarisch bedrijf van de heer J. Groeneveld, Barneveldsestraat 31 te Renswoude op basis van artikel 8.26 van de Wet milieubeheer. Het ontwerpbesluit kan worden ingezien op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel. 0318-578153), buiten kantooruren. Gemotiveerde bedenkingen tegen het ontwerpbesluit kunnen door een ieder gedurende de termijn van terinzagelegging, derhalve tot 10 maart 2004, schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude. De ingekomen bedenkingen worden bij de andere stukken ter inzage gelegd.

MELDING WET MILIEUBEHEER
Vanaf morgen ligt in het gemeentehuis de volgende melding op grond van de Wet milieubeheer ter inzage:

* de heer A.J. Hagelen heeft een melding op grond van het Besluit horeca-, sport- en recreatieinrichtingen milieubeheer ingediend ten behoeve van cafetaria t Zwaantje, Dorpsstraat 120 te Renswoude.

De melding kan worden ingezien op werkdagen tijdens kantooruren (van
9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en op afspraak, buiten kantooruren (tel.: 0318-578153).
Bezwaar tegen een melding kan door een ieder binnen zes weken, derhalve tot 7 april 2004, worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.

VERGUNNING WET MILIEUBEHEER
Vanaf morgen ligt gedurende zes weken in het gemeentehuis, Dorpsstraat
4 te Renswoude de volgende beschikking ingevolge de Wet milieubeheer ter inzage:

* de heer D. van den Brandhof ten behoeve van het agrarisch bedrijf aan de Emminkhuizerlaan 4 te Renswoude.
Strekking van de beschikking: het onder voorwaarden verlenen van de gevraagde milieuvergunning.

De beschikking kan worden ingezien op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel. 0318-578153), buiten kantooruren. Beroep tegen de beschikking kan worden ingediend door degenen, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tot het indienen van bedenkingen tegen het ontwerpbesluit. Het beroepschrift moet voor afloop van de termijn van terinzageligging, derhalve voor 7 april 2004, in tweevoud worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage.