De Unie


Metalektro - Unievisie April 2004

Investeren in continuïteit en vernieuwing

31 maart 2004 - Het gaat niet goed met onze bedrijfstak. Na jaren van hoge economische groei is die in Nederland tot stilstand gekomen en gedaald tot beneden het Europese gemiddelde. Ook de arbeidsproductiviteitsgroei is lager dan de landen om ons heen.

Deze ontwikkeling is slecht voor onze concurrentiepositie en arbeidsvoorwaarden. We moeten samen werken aan een nieuw toekomstperspectief en ruimte creëren voor betere arbeidsvoorwaarden. De speerpunten van De Unie liggen op het vlak van:
* bevordering van innovatie;

* verbeteren van de organisatie;

* flexibel maken van de arbeidsverhoudingen;
* verbetering van de vaardigheden van werknemers.

De continuïteit van ondernemingen is van groot belang voor u als medewerker. U verdient uw brood in deze sector en hopelijk ook nog op een prettige manier. Of loonmatiging daarbij een positieve rol kan speten is juist nu afhankelijk van tal van andere zaken, zoals het willen investeren in mensen. Gezien de economische vooruitzichten hoeven we namelijk niet zo somber te zijn. Als we de tijd met elkaar maar goed benutten en dus blijven investeren in innovatie en in mensen.

Ik wil aan u vragen om mee te denken over de nieuwe CAO. Ondanks het nauwe korset van het najaarsakkoord wil De Unie graag weten wat u belangrijk vindt als het om arbeidsvoorwaarden gaat. U kunt dit doen door bijgaande enquète in te vullen. Ook niet leden worden hiervoor van harte uitgenodigd.

Han ter Halle
Bestuurder


woensdag, 31 maart 2004