Politie Twente

Persberichten Politie Twente 31 maart 2004

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Bromfietser gewond

Bromfietser weet aanrijding met personenauto te voorkomen maar komt wel ten val en raakt gewond

Almelo

Dinsdag 30 maart omstreeks 07.30 uur reed een 58-jarige automobiliste uit Nijverdal op de Van Riemsdijkweg in Almelo en wilde linksaf een inrit inslaan. Een 46-jarige bromfietser uit Almelo reed achter haar. Hij haalde de auto links in plaats van rechts in, hoewel de 58-jarige vrouw naar links had voorgesorteerd. De 46-jarige man wist een aanrijding te voorkomen door krachtig te remmen maar kwam wel ten val. Hij werd met beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-038793)

Wielrenner gewond na val

Een wielrenner komt tijdens de afdaling te vallen en raakt daarbij gewond

Holten

Op dinsdag 30 maart omstreeks 19.48 uur rijdt een 55-jarige man uit Holten op zijn rennersfiets over de Holterbergweg en daalt af. Tijdens deze afdaling moet hij uitwijken voor een andere renner en komt daardoor te vallen. Hij is met een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-039193)

Verkeersongeval onder invloed

Automobiliste verkeert onder invloed en verliest controle over de auto en raakt gewond

Hoge Hexel

Op dinsdag 30 maart omstreeks 19.00 uur rijdt een 36-jarige automobiliste uit Daarlerveen op de Hexelseweg. Ze rijdt vanuit de richting Daarleverveen Hoge Hexel binnen met een te hoge snelheid en in een bocht naar rechts verliest ze de macht over het stuur. Ze komt in de berm terecht en raakt in de slip, waardoor ze tegen een dam in de rechts gelegen sloot komt. Hierdoor vliegt de auto enkele tientallen meters door de lucht, raakt meerdere bomen en komt uiteindelijk op de vier wielen weer op het wegdek tot stilstand. De automobiliste is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. In verband met geconstateerd alcoholgebruik is haar daar een bloedproef afgenomen. Haar rijbewijs wordt ingevorderd. Een konijntje in een kartonnen doos achter in de auto heeft het avontuur zonder schrammetje overleefd. (bps: 04-039194)

Auto in beslag genomen

Automobilist rijdt zonder rijbewijs en onverzekerd, waarna auto in beslag wordt genomen

Vriezenveen

Op dinsdag 30 maart omstreeks 17.15 uur controleert de politie op de Nieuwe Daarlerveenseweg een 23-jarige automobilist uit Baexem. Daarbij blijkt dat de auto niet verzekerd is en de man niet in het bezit is van een rijbewijs. Wegens recidive wordt de auto in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-039139)

Aanhouding na winkeldiefstal

Verdachte winkeldiefstal herkend van bewakingsvideo en aangehouden

Almelo

Op woensdag 31 maart omstreeks 01.55 uur is een 34-jarige Almeloër aangehouden wegens diefstal uit een winkel. Deze diefstal vond plaats op 6 december 2003 in de Rosa Luxemburgstraat. De verdachte was te zien op een bewakingscamera en werd herkend. Omdat zijn verblijfplaats niet bekend was kon hij niet eerder worden aangehouden. Hij is voor nader verhoor op gesloten. (bps: 03-158772)

Verkeerscontrole

Bromfietsen gecontroleerd

Almelo

Op dinsdag 30 maart vond er van 15.00 tot 17.00 uur een bromfietscontrole plaats aan Het Baken. In totaal zijn er 39 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 16x overschrijding constructiesnelheid 9x geen certificaat
6x geen helm
2x geen verzekering
6x diverse technische gebreken (bps: 04039146)

Aanhoudingen wegens mishandeling

Twee verdachten aangehouden wegens zware mishandeling

Almelo

Op woensdag 31 maart zijn twee mannen in hun woningen aangehouden wegens zware mishandeling, gepleegd op vrijdag 26 maart in een woning aan de Platanenstraat. Daarbij raakte een 41-jarige Almeloër gewond. De verdachten betreffen een 23- en 24-jarige Almeloër. Beide verdachten zijn voor nader verhoor op gesloten. Hun aandeel in deze mishandeling wordt onderzocht.

Zie voor het eerder verschenen persbericht onderstaand in cursief:

Zware mishandeling
Man mishandeld door vijf knapen Almelo
Een 41-jarige inwoner van Almelo is vrijdagavond aan de Platanenstraat zwaar mishandeld. De Politie kreeg een melding binnen waarbij in een woning aan de Platanenstraat gevochten zou worden. Tevens werd medegedeeld dat er sprak zou zijn van messen. Ter plaatse trof de politie de 41-jarige bewoner aan. De man zat helemaal onder het bloed. Ook in de woning lag overal bloed. In zijn aangifte verklaarde de man dat hij door vijf knapen was mishandeld. De mishandelde man had bij één van de knapen drugs gekocht maar was niet helemaal tevreden over de geleverde kwaliteit. Toen hij dit aan de orde stelde werd hij in elkaar geslagen en mishandeld. Hij is met verwondingen aan zijn hoofd en verschillende kneuzingen over zijn hele lichaam naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de zaak (04-037427).


---- --