Kenniscentrum voor uiterlijke verzorging (KOC)

links
evenementen

Leermiddelen voor de uiterlijke verzorging 2004-2005

Het afgelopen jaar heeft KOC hard gewerkt aan een aantal vernieuwde leermiddelen voor de uiterlijke verzorging.

Zo zijn alle Hair Level-boeken inmiddels uitgebreid gecontroleerd en getoetst. Aan de hand daarvan zijn enkele kleine aanpassingen gemaakt. Qua inhoud zijn er geen nieuwe aspecten toegevoegd. De nieuwe boeken zijn tevens op een andere wijze gebonden. Daarnaast zijn de praktijkwerkboeken voor de opleidingen (Allround) Kapper volledig herzien en opgefrist. Deze boeken bieden nu een nog betere aansluiting op de praktijk, waardoor leerlingen sneller inzetbaar zijn.

De methode Schoonheidsspecialist heeft zijn mappen en katernen dit schooljaar vernieuwd en kleurig vorm gegeven. In de vernieuwde katernen zijn geen inhoudelijke aanpassingen gemaakt.

Bij de methode vmbo is het boek Gezondheid grondig herzien. De overige drie titels Haarverzorging, Schoonheids- en voetverzorging en Verkoop zijn licht geredigeerd. Aan de werkboeken is niets gewijzigd.

In de complete set Algemene OndernemersVaardigheden (AOV)-UV is het katern Praktijkopdrachten geintegreerd in de andere katernen. Daarnaast is het katern Operationeel Management opgesplitst in Operationeel Management en Financieel Management