Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Storing in mailverkeer Bondsbureau

Maandag 29 maart heeft zich een grote storing voorgedaan op de mailserver van het bondsbureau. Inmiddels is de storing verholpen en is het bondsbureau ook weer per mail bereikbaar. Helaas is een deel van het mailverkeer van de afgelopen week verloren gegaan. Heeft u in de periode tussen vrijdag 19 maart en maandag 29 maart een mail gezonden aan het algemene emailadres van het bondsbureau of een mail rechtstreeks aan een van de medewerkers en u heeft nog geen antwoord ontvangen, dan vragen wij u deze mail opnieuw in te zenden.

Wij vragen uw speciale aandacht voor geplaatste bestellingen voor de SBS in de periode tussen donderdag 25 en 29 maart en doorgegeven mutaties voor de mailinglist van de competitie.
---


---

EK Dames: Peng nog steeds bovenaan met 7 uit 8

We zijn nu al bij de rustdag van het EK Dames te Dresden aanbeland (hierover zo meer) en nog steeds staat onze Zhao Qin Peng ongedeeld bovenaan! In ronde 7 had ze een soepele partij tegen Arakhamia en in ronde 8 kreeg ze een betere stelling tegen de Bulgaarse GM Stefanova maar het was niet genoeg voor een vol punt.
Desalniettemin staat ze nog een half puntje los op Daniellian en Slavina, tegen wie ze morgen speelt. De partij daarna zal tussen Peng en Daniellian
gaan, wat qua uiterlijk een leuk duel zal worden; een klein maar fijne, tengere Peng tegen - nou ja - het tegenovergestelde...

Tea Bosboom-Lanchava had in ronde 7 een praktisch gewonnen stelling tegen de Franse Sebag (met de Nederlanders op de foto bij de opening), maar ze werd plots mat gezet. Dit was keer nummer 3 dat ze een gewonnen stelling weggaf. In ronde 8 had ze een betrekkelijk snelle partij tegen Hitzgerova, waardoor ze nu op 4.5 uit 8 staat. Désiree Hamelink had een goede partij tegen Lagvilava, maar voor beide partijen zat er uiteindelijk niet meer in dan een halfje. In ronde 8 had ze een goede stelling tegen Calzetta Ruiz, die ze onterecht verloor. Ze staat nu met 3.5 uit 8 op minder punten dan ze, gelet op de kwaliteit van haar partijen, zou moeten krijgen. Het tempo zit haar nog niet zo lekker. Laten we hopen dat het de laatste rondes beter gaat.

Marlies Bensdorp kwam tegen Ozturk in een ongeveer gelijk eindspel terecht, waarop Ozturk besloot een kwal weg te geven, zodat het volle punt binnen was. In ronde 8 had ze een eindspel met een pion minder tegen Levushkina, maar wist ze met een pat-truc remise te maken! Die Levushkina heeft het maar zwaar: tegen 2 Nederlandse dames (Marlies en Bianca) een pion voor in een eindspel komen, maar allebei de partijen in remise laten verzanden. Marlies heeft nu 4 uit 8 maar haar tegenstand is dermate hoog dat een WIM-norm over 9 ronden waarschijnlijk al binnen is (moet nog nagekeken worden)!

Désiree, Marlies en Bianca

Bianca Muhren had een plusje in ronde 7 tegen Smokina, maar kon dit niet omzetten in een vol punt. In ronde 8 kon ze de plus (nu was ie wat groter) wél uitbuiten tegen Andersson, dus daarmee komt ook zij op 4 uit 8.
De rustdag kon dus goed in worden gegaan! Er was een georganiseerde trip naar het centrum van Dresden, waar Tea, Peng en Adrian aan deelnamen. Marlies, Dees en Bianca gingen op eigen gelegenheid (met de privé-taxi van Kees en El!) Dresden verkennen en iedereen heeft het naar z'n zin gehad: gebouwen bekijken, door de stad slenteren, eettentjes opzoeken, een rondvaart maken en natuurlijk (we zijn en blijven vrouwen) winkelen!
Opvallend aan Dresden is wel dat het bij het merendeel van de gebouwen lijkt alsof de bom gisteren viel in plaats van in 1945. Ondanks dat toch wel een mooie stad waar een leuk sfeertje hangt. Al met al was het een leuke rustdag. Ook de avond voor de rustdag was geslaagd. Echte uitgaansgelegenheden waren er niet op zondagavond dus werden weer de spellen Dalmutti en Kolonisten tevoorschijn gehaald! Nu weer terug naar de werkelijkheid, het toernooi dus. Morgen weer een spannende dag met hopelijk veel puntjes!