Utrecht stad, 09.55 uur

Utrecht 31-03-2004 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Onder invloed
UTRECHT In de nacht van dinsdag op woensdag is een 68-jarige automobilist uit Nieuwegein aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 01.05 uur reed de man slingerend over de Europalaan, waar hij door surveillerende politieagenten aan de kant werd gezet. Uit de uitslag van de ademtest bleek dat de man hoogstwaarschijnlijk onder invloed was. Op het politiebureau blies de man 625 ug/l, waarna hij een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur heeft gekregen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Mishandeling
UTRECHT Op dinsdagmiddag is een 68-jarige man uit Utrecht mishandeld.

Omstreeks 12.45 uur fietste de man in de fietstunnel aan de Oeral. Op het fietspad liepen vier jongens naast elkaar, het hele fietspad in beslag nemend. Toen de man langs hen heen wilde fietsen, gingen zij niet opzij. De man belde met zijn fietsbel, waarop de jongens hem aanvielen. De man verdedigde zich, maar één van de jongens verwondde de man aan zijn hand met een steekwapen. Hierop vluchtten de jongens in de richting van de wijk Hoograven.

Signalement jongens:
Jongens met een getinte huidskleur, tussen de 1.60 m. en 1.70 m. en tussen de 14 en 16 jaar oud. Zij hadden allen kort haar.

De politie vraagt getuige(n) contact op te nemen met politiedistrict Marco Polo: 0900-88 44.

Winkeldief
UTRECHT Op dinsdag is een 37-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Omstreeks 17.40 uur had de man in een winkel in het Gildenkwartier een telefoon gestolen. Hij werd aangehouden door het personeel en overgedragen aan de politie. De man is ingesloten op het politiebureau.

Winkeldief en verboden wapenbezit
UTRECHT Op dinsdagmiddag is een 38-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal en verboden wapenbezit.

Omstreeks 16.55 uur liep de man een winkel aan de Rijnkade uit, zonder een product af te rekenen. Hij werd door de beveiliging van de winkel aangehouden en overgedragen aan de politie. Tijdens fouillering trof de politie een steekwapen bij de man aan. Hij heeft een proces-verbaal gekregen voor winkeldiefstal en verboden wapenbezit. Ook heeft hij een winkelontzegging gekregen.

Oplichting
UTRECHT Op dinsdagmiddag zijn twee mannen aangehouden, welke verdacht worden van oplichting.

Omstreeks 16.50 uur kwam bij de politie de melding van een winkel aan de St.-Jacobsstraat, dat een man met een gestolen creditcard had proberen te betalen. Toen dat niet lukte, was de man samen met een andere man weggereden.

Op de Beverstraat konden beide mannen worden aangehouden. Het betrof een 35-jarige man uit Amsterdam en een 41-jarige man uit Zoetermeer. De 41-jarige man bleek verschillende bankpassen en creditcards in zijn bezit te hebben, welke niet op zijn naam stonden. Na controle bleek deze man gezocht te worden voor het plegen van oplichting met een vervalste creditcard. Beide mannen zijn ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Snelheidscontrole met laser
UTRECHT Op dinsdag is een snelheidscontrole gehouden op de Maliebaan. Tussen 15.15 uur en 16.15 uur werden tien automobilisten bekeurd voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u.

Verkeerscontrole
UTRECHT Op dinsdag is tussen 15.00 uur en 15.45 uur een verkeerscontrole gehouden aan de Oudenoord. Tijdens de controle werden tien automobilisten bekeurd voor het niet dragen van een gordel.

Winkeldiefstal
UTRECHT Op dinsdagmiddag is een 17-jarige jongen uit Utrecht aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal in een winkel aan het Strijkviertel.

Omstreeks 15.00 uur liep de jongen de winkel uit, waarbij een alarmpoortje afgingen. Bij controle bleek de jongen verschillende gereedschappen in zijn tas te hebben, welke niet waren afgerekend. Hierop werd hij aangehouden en overgedragen aan de politie.

Aanrijding met letsel
UTRECHT Op dinsdagochtend is heeft een aanrijding plaatsgevonden.

Omstreeks 07.45 uur fietste een 32-jarige vrouw uit Maarssen over de kruising Weg der Verenigde Naties, waar een 28-jarige automobilist uit Tiel haar geen voorrang verleende. Hierdoor ontstond een aanrijding. De vrouw kwam ten val en liep zwaar knieletsel op. Zij is naar het ziekenhuis overgebracht voor onderzoek. De man bleef ongedeerd.