Eemland noord, 09.45 uur

Utrecht 31-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Auto rijdt in op mannen

SOEST In de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 maart reed een automobilist kennelijk opzettelijk tot tweemaal toe in op twee mannen.

Rond 01.10 uur kwamen twee mannen en een vrouw bij een horecagelegenheid aan het Kerkplein. Zij wilde een fles drank kopen, maar de gelegenheid was al dicht en dat werd tegen hen gezegd. Er ontstond een handgemeen tussen enkele nog in de zaak aanwezige personen en het drietal. Daarbij werd geduwd en geschopt. Vervolgens liep het drietal naar hun auto en stapte in. Tegelijkertijd verlieten twee mannen, waaronder een 42-jarige man uit Soest, de gelegenheid. De auto met de drie inzittenden reed tot tweemaal toe op hen in, maar zij werden niet door de auto geraakt. Daarop reed de auto achteruit, botste tegen een geparkeerde auto en ging er vandoor.

Politiemensen zagen de auto en de drie verdachten rond 01.40 uur op de Amsterdamseweg staan. Het drietal, een vrouw van 19 jaar uit Soest en twee mannen van 27 en 30 uit respectievelijk Soest en Cardiff, werd aangehouden. Zij zijn in het politiebureau ingesloten.

Snorfietser gewond

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op dinsdag 30 maart raakte een snorfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 15.15 uur verleende een 35-jarige automobiliste uit Bunschoten-Spakenburg op de Huismus geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 16-jarige snorfietser uit dezelfde woonplaats, met een aanrijding tot gevolg.

Door de aanrijding liep de 16-jarige jongen een gebroken enkel op. Zijn 15-jarige Bunschotense passagier liep geen letsel op.

Brom- em snorfietscontrole

SOEST De politie heeft op dinsdag 30 maart overdag een brom- en snorfietscontrole gehouden.

De te controleren brom- en snorfietsen werden door motoragenten geleid naar de controleplaats aan het Raadhuisplein. In totaal 40 voertuigen werden aan een kritische controle onderworpen. Daarbij werden 46 bekeuringen uitgeschreven: onder andere voor een te hoog vermogen (17), niet kunnen tonen van de verzekering (5), niet dragen van een helm (5) en teveel geluid (9). Bij drie bromfietsen werd de uitlaat gedemonteerd.