Veilig Amsterdam


Stadsdeel Noord - Ondertekening convenant Veilig in en om school 31/03/2004 - Maandag 29 maart ondertekenen bestuurders van de basisscholen, de politie Amsterdam Amstelland, het Openbaar Ministerie en het stadsdeel Amsterdam-Noord het convenant Veilig in en om school voor het primair onderwijs. Het doel van het convenant is te komen tot heldere en eenduidige afspraken tussen ouders, scholen, politie en de zorgpartners om de veiligheid in en om basisscholen in Amsterdam-Noord te garanderen.

Het streven is dat er op de scholen een ontspannen klimaat heerst, waarin kinderen prettig kunnen leren en werken en op een respectvolle manier met elkaar omgaan. De gemaakte afspraken moeten overlast, crimineel gedrag en vandalisme voorkomen en bestrijden en moeten een veilig klimaat in en rond de school creëren. Dit betekent dat er direct wordt ingegrepen bij ernstige bedreigingen van de veiligheid en bij crimineel gedrag.

Het stadsdeel streeft een integraal veiligheidsbeleid na. De subdriehoek - Openbaar Ministerie, de politie en stadsdeel Amsterdam-Noord -, de Regiegroep Integraal Jeugdbeleid en de besturen van de basisscholen in Amsterdam-Noord hebben overeenstemming bereikt over het verbeteren van de veiligheid op de basisscholen wat heeft geleid tot dit convenant.

Het stadsdeel ziet de gezamenlijke ondertekening en uitvoering van dit convenant als een waardevolle bijdrage aan het Noordse veiligheidsbeleid.

Het convenant gaat met terugwerkende kracht per 1 januari 2004 in en wordt jaarlijks geëvalueerd.