Gemeente Nijmegen

persinformatie

Datum Nummer persbericht 31 maart 2004 p038
---

Gemeente stimuleert bromfietsopleiding jongeren

Ruim 750 jongeren die bijna 16 jaar zijn krijgen van de gemeente het aanbod om voor EUR 50 een bromfietsopleiding te volgen. Burgemeester en wethouders willen hiermee de verkeersveiligheid verhogen.

Speciale opleiding Om op een brommer te mogen rijden moeten jongeren vanaf 16 jaar in het bezit zijn van een CBR-bromfietscertificaat. Dat krijg je wanneer je een theorie-examen voor de bromfiets hebt gehaald. Het projectteam binnen Duurzaam Veilig Verkeer heeft hiervoor samen met verkeersscholen een opleiding ontwikkeld. Hiermee kunnen jongeren zich goed voorbereiden op het examen. De opleiding bestaat uit zes theorielessen van 2 uur en tweemaal 4 uur praktijkbegeleiding. De opleiding wordt gegeven door speciaal opgeleide bromfietsinstructeurs.

Minder ongevallen Jonge bromfietsers zijn relatief vaak bij verkeersongevallen betrokken. Uit onderzoek blijkt dat jongeren, die een goede bromfietsopleiding met theorie en praktijk hebben gevolgd, 40% minder kans hebben om bij een verkeersongeval betrokken te raken. Daarom wil de gemeente Nijmegen de deelname van jongeren aan deze opleiding stimuleren met subsidie. Dit aantrekkelijke aanbod geld voor jongeren die in de periode 1 juli tot en met 31 december 2004 16 jaar worden. Zij krijgen over de opleiding binnenkort een brief thuis van wethouder Hirdes.

Voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marij Delissen, doorkiesnummer 2382

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 2378
E-mail gemeente@nijmegen.nl
Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht