Heuvelrug, 10.50 uur

Utrecht 31-03-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Teveel op

VEENENDAAL In de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 maart werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 04.15 uur controleerden politiemensen op de Patrimoniumlaan een 21-jarige automobilist uit Veenendaal. Hij bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 615 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vernieling

VEENENDAAL Op dinsdag 30 maart werden twee mannen aangehouden in verband met een vernieling.

Rond 20.40 uur hoorde een bewoner van de Hoofdstraat een klap. Toen hij uit het raam keek, zag hij twee mannen bij een reclamezuil weglopen. Eén ruit van de zuil bleek te zijn vernield. Het tweetal ging er vandoor. De getuige belde de politie.

Aan de hand van het signalement stelden politiemensen een onderzoek in de omgeving in. Daarbij troffen zij de twee verdachten op de Hoogstraat aan. Het tweetal, mannen van 23 en 36 jaar oud en afkomstig uit Veenendaal, werden aangehouden. Uit hun verhoor bleek dat de 36-jarige man de vernieling had gepleegd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De 23-jarige man kreeg geen verbaal.

Alcoholcontrole

RHENEN De politie heeft op dinsdag 30 maart van 22.15 uur tot 23.00 uur een alcoholcontrole op de Herenstraat gehouden. Vijfentwintig bestuurders moesten een blaastest afleggen. Allen bliezen een P (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Peuter gewond

VEENENDAAL Op dinsdag 30 maart raakte een peuter gewond bij een aanrijding.

Rond 19.25 uur wilde een automobiliste uit Veenendaal (leeftijd onbekend) het parkeerterrein van een horecagelegenheid aan het Arsenaal verlaten. Zij verleende daarbij geen voorrang aan een 31-jarige vrouw uit Ede die op een voetgangersoversteekplaats liep. De Edense had haar 1,5 jarige dochtertje op haar arm. De vrouw werd aangereden en daardoor viel het meisje op de weg. Van de schrik trapte de automobiliste op het gas, waardoor zij tegen een fietsenrek botste. De peuter werd met mogelijk hoofd-, nek- en rugletsel per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede gebracht.

Verkeerscontrole

VEENENDAAL Op dinsdag 30 maart heeft de politie overdag een verkeerscontrole op de Grote Beer/Lorentzstraat gehouden. 41 Bestuurders kregen een bekeuring omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel, 3 voor het niet handenvrij bellen en 1 voor het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs.

Jongen door groep mishandeld

VEENENDAAL Op dinsdag 30 maart werd een jongen mishandeld door een groep jongeren.

Rond 22.00 uur reed een 16-jarige jongen uit Bergen op Zoom met zijn snorscooter over de Wageningselaan. Hij had een straalkacheltje in één van zijn handen. Plotsling werd zijn weg geblokkeerd door een jongen en werd hij ingesloten door een groep van 15 20 jongeren. Zij pakten zijn helm, het kacheltje en de contactsleutel van zijn scooter. Hij wist de sleutel terug te pakken, maar werd vervolgens door meerdere jongeren geslagen, geschopt en met stokken geslagen. Ook werden er vernielingen aan zijn scooter aangericht. Plotseling ging de groep er vandoor. De jongen bemerkte dat hij een behoorlijk bloedende wond aan zijn achterhoofd had en hij had veel hoofdpijn. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis geweest. Zijn scooter raakte rondom beschadigd.

De groep bestond uit een twintigtal licht getinte jongens een één negroïde jongen. Signalement van twee van de verdachten:

Licht getinte jongen, 1.70 1.75 meter, normaal postuur, spits gezicht met een puntneus en een bijna kaalgeschoren hoofd. Hij droeg een lichtkleurige joggingbroek en een donkere sjaal;

Negroïde jongen, 1.80 1.85 meter, 16 17 jaar, lang en smal gezicht met een puntige kin en ingevallen wangen. Hij droeg vermoedelijk een spijkerjas en witte gymschoenen.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.