Politie Drenthe

Woensdagmorgen 31-03-04

Meppel 31-03-2004 - Nieuws van politie Drenthe

Politie houdt doorrijdster aan in haar woning

ASSEN - Een 42 jr. vrouw uit Assen is dinsdagmiddag aangehouden in haar woning op verdenking van het doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed. De politie vorderde het rijbewijs in van de vrouw.
Op het veemarktterrein in Assen botste de vrouw met haar auto op een tegemoetkomende auto bestuurd door een 44 jr. vrouw uit Eext. Na de aanrijding reed de vrouw door. Het kenteken van haar auto werd door meerdere getuigen genoteerd. De vrouw werd thuis aangetroffen en aangehouden. Ze weigerde mee te werken aan een blaastest. Ook ontkent ze een aanrijding te hebben veroorzaakt. Met een rijverbod van 10 uur en een dagvaarding is ze weer in vrijheid gesteld.

Jongetje onder bromfiets
MEPPEL - Op de Nijeveenseweg in Meppel kwam dinsdagmiddag een 6 jr. jongetje uit die plaats onder een bromfiets. Met een gebroken been is hij naar het ziekenhuis gebracht. Het jongetje liep tussen geparkeerde autos door de rijbaan op. Een 21 jr. bromfietser uit Meppel probeerde het jongetje nog te ontwijken maar dat lukte niet. De bromfietser kwam ten val en raakte daarbij lichtgewond. Hij is later nog onderzocht in het ziekenhuis. De gevallen brommer raakte nog een geparkeerde auto die licht beschadigd raakte.

Politie controleert op verkeersgedrag
EMMEN - Dinsdagmiddag zijn in Emmen tijdens een verkeerscontrole vier automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Ook een bromfietser die geen helm droeg kreeg een boete.

Fietser over de kop
ASSEN - Op de Noordersingel in Assen kwam dinsdagmiddag een 58 jr. man uit die plaats met zijn fiets ten val. Waarschijnlijk is hij door nog onbekende oorzaak over de kop gevlogen. Met hoofdletsel is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Geen voorrang
HOOGEVEEN - Op de kruising van de Industrieweg met de Brinkstraat in Hoogeveen kwamen dinsdagavond twee autos met elkaar in botsing. Hierbij raakte een 44 jr. man uit Tiendeveen licht gewond. Een van de Brinkstraat komende auto, bestuurd door een 37 jr. vrouw uit Fluitenberg, verleende geen voorrang aan de over de Industrieweg vanuit de richting van het station naderende man uit Tiendeveen. Zeer waarschijnlijk verleende de vrouw geen voorrang omdat de andere auto de richtingaanwijzer naar rechts in werking had.

Automobilist onder invloed aangehouden
RODEN - In de nacht van dinsdag op woensdag hield de politie op het Oosteinde in Roden een 50 jr. automobilist uit Groningen aan. De man had gedronken. Een alcoholgehalte van ongeveer 1,2 promille werd vastgesteld.

Rijbewijs ingevorderd
MEPPEL - Dinsdagmiddag en -avond hield de politie in en rond Meppel meerdere verkeerscontroles. 22 weggebruikers werden bekeurd. Bij één daarvan, een 57 jr. man uit Meppel, werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij met 140 km per uur over de N375 (80 km-weg) reed. Boetes werden verder uitgedeeld voor:

- niet handsfree mobiel bellen (5x)

- overschrijding max. snelheid (4x)

- bromfietsers met teveel vermogen (3x)

- verlichting (2x)

- negeren rood licht (2x)

- overige overtredingen (5x)

ROLDE - Op de Asserstraat in Rolde hield de politie dinsdagavond een alcoholcontrole. Van de 37 automobilisten die een blaastest moesten afleggen had niemand meer gedronken dan dat is toegestaan. Wel kreeg een automobilist een boete voor het niet dragen van de autogordel.

Bestuurder blust zelf autobrand
ZWINDEREN - Een automobilist uit Geesbrug bluste dinsdagmorgen op de Burgemeester Legroweg in Zwinderen zelf een brand in zijn auto met water uit het Kanaal. Onder het rijden zag de man rook onder de motorkap vandaan komen. Hij stopte, haalde snel allerlei gereedschap uit de bedrijfsauto en bluste daarna met water uit het kanaal de brand die woedde onder de motorkap. De gewaarschuwde brandweer hoefde niet veel meer te doen. Het motorgedeelte van de auto brandde volledig uit.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0522-274015 of 06-51 55 7950. info@politie-drenthe.nl