Politie Drenthe

Onderzoek berovingen heeft hoge prioriteit

Emmen 31-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

EMMEN Het onderzoek naar de recente berovingen in en rond het winkelcentrum van Emmerhout krijgt hoge prioriteit. De politie en de gemeente hebben daarom besloten om op elkaar aansluitende maatregelen te nemen bij het onderzoek naar de gepleegde strafbare feiten en de vergroting van de openbare orde en rust in en rond het winkelcentrum.

De politie is met diverse rechercheurs bezig de 4 berovingen van de laatste 14 dagen te onderzoeken. Ook tijdens de surveillances zal de politie de komende tijd extra aandacht besteden aan genoemd winkelcentrum.
De gemeente Emmen stelt daartoe in aansluiting op de inzet van de politie, de komende tijd, toezichthouders van de Stichting Veiligheidszorg beschikbaar. Zij zullen dagelijks surveilleren in het winkelcentrum en bieden op die manier een extra oog- en oorfunctie.

De berovingen, waarbij in alle gevallen vrouwen het slachtoffer waren, vonden plaats op 16, 18, 22 en 25 maart jl., in en rond het winkelcentrum van Emmerhout. De daders gingen steeds aan de haal met de handtassen van de vrouwen, waarbij in één geval de vrouw enkele klappen kreeg toen zij de tas niet snel genoeg los liet. De buit van de berovingen bedroeg steeds maar enkele tientallen euros. De tassen en portemonnees, meestal zonder inhoud, werden later in de omgeving terug gevonden.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting m.b.t. deze zaak. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.