ADO Den Haag

PERSMEDEDELING
Den Haag, woensdag 31 maart 2004

T.a.v. de sportredactie

ADO Den Haag verlengt ook contracten Saeijs en El-Akchaoui

ADO Den Haag heeft mondeling overeenstemming bereikt over de verlenging van de contracten van de verdedigers Jan-Paul Saeijs en Youssef El-Akchaoui. Beide spelers zullen de komende dagen voor twee seizoenen bijtekenen.

Algemeen directeur Robert Langenbach: "Met het vastleggen van deze twee spelers hebben we wederom een belangrijke stap gezet voor volgend seizoen. Beiden passen in het toekomstplaatje van ADO Den Haag. Jan-Paul Saeijs heeft de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en is na de terugkeer van zijn blessure in zeer korte tijd uitgegroeid tot één van de steunpilaren van het elftal. Youssef El-Akchaoui heeft in de korte tijd dat hij bij ons onder contract staat bewezen een zeer betrouwbare linksback te zijn die ook aanvallend voor de nodige dreiging kan zorgen."

Jan-Paul Saeijs: "Ik speel al vanaf 1997 bij ADO Den Haag en voel mij als Hagenaar thuis in het Zuiderpark. Mijn hart ligt bij ADO en ik heb dan ook altijd gezegd dat ik niet voor iets meer geld naar een andere club zou overstappen. Er heeft zich de afgelopen periode een aantal clubs gemeld en met name het gerucht dat ik bij Feyenoord zou hebben getekend heeft onder de Haagse supporters voor veel commotie gezorgd. Ik heb dat altijd ontkracht en ben blij dat ik hen nu gerust kan stellen. Zij zijn het mooiste publiek wat je je als voetballer kan wensen en ik ben blij dat ik ook de komende twee seizoenen op hun fantastische ondersteuning kan rekenen."

Youssef El-Akchaoui: "Toen ik nog voor Excelsior uitkwam was er al belangstelling voor mij vanuit ADO Den Haag. Ik was toen al gecharmeerd van de club, maar destijds ging de overgang niet door. Via een omweg ben ik uiteindelijk toch in het Zuiderpark terechtgekomen. In augustus 2003 heb ik een contract tot het einde van het seizoen getekend en sindsdien heb ik er alles aan gedaan om te bewijzen dat ik voor ADO van toegevoegde waarde ben. Na de winterstop heb ik mijn kans gekregen en met beide handen aangegrepen. Met het verlengen van mijn contract spreekt de club waardering uit voor mijn prestaties en dat doet mij bijzonder goed."

Jan-Paul Saeijs (25) kwam in 1997 van het Haagse HVV naar ADO Den Haag en debuteerde op 17 april 1999 in de thuiswedstrijd tegen BV Veendam. Hij speelde tot dusverre 108 competitiewedstrijden in het betaald voetbal, waarin hij tot 6 doelpunten kwam. Na een lange blessureperiode maakte hij op 15 februari jl. zijn rentree - en tevens debuut op het hoogste niveau - in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Youssef El-Akchaoui (23) begon zijn profcarrière bij Excelsior. Voor de Rotterdammers debuteerde hij op 3 maart 2001 in het betaalde voetbal in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Na een uitstap naar Duitsland (FC Union Berlin, 11 competitiewedstrijden) is El-Akchaoui sinds augustus 2003 in dienst van de residentieclub. Voor ADO Den Haag speelde hij tot dusverre 15 competitiewedstrijden, waarin hij niet tot scoren kwam.

Indien u vragen heeft naar aanleiding van deze persmededeling kunt u contact opnemen met: Steven de Haseth
ADO Den Haag
Afdeling marketing & communicatie
PB 32400
2503 AC Den Haag

T: +31 (0)70 - 30 54 507
F: +31 (0)70 - 30 54 599
M: +31 (0)6 - 536 77 502
E: pers@adodenhaag.nl
I: