Stadsdeel Zeeburg

Zeeburg wil energiezuinige scholen op IJburg

Nieuw te stichten scholen op IJburg bieden stadsdeel Zeeburg de kans om energiezuinige scholen te bouwen. Zon school staat al in Castricum. Samen met een aantal schoolbestuurders bezocht stadsdeelwethouder Fatima Elatik van onderwijs vorige week de voorbeeldschool De Sokkerwei.

Bij de bouw van deze Castricumse school is veel aandacht besteed aan het comfort en het milieu binnen het gebouw. Zo is het energieverbruik laag door de ronde vorm van het gebouw, de zuinige verlichting en verwarming. De toepassing van duurzame technologie en energiebesparende maatregelen kon worden gefinancierd dankzij de combinatie van verschillende functies in het gebouw. Naast de basisschool zijn in het complex woningen, kantoorruimte en naschoolse kinderopvang gerealiseerd. De ouders van de leerlingen van De Sokkerwei hebben ook financieel bijgedragen door aandelen windenergie te kopen voor hun kinderen.

Onderwijswethouder Fatima Elatik van Zeeburg (derde links) bezoekt met een delegatie voorbeeldschool De Sokkerwei in Castricum.