Politie Twente

Persberichten Politie Twente 31 maart 2004

Inbraak in bedrijf

Computerapparatuur uit bedrijf gestolen

Hengelo

In de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 maart werd ingebroken in een bedrijf aan de Topaasstraat in Hengelo. De dader(s) verschafte(n) zich toegang tot het pand na het forceren van een slot. Weggenomen werd diverse computerapparatuur. De totale waarde van de gestolen goederen is nog niet bekend. (bps: 04-038788)

Aanhoudingen voor Zweden

Twee mannen aangehouden die in Zweden van moord worden verdacht

Hengelo - Hoogeveen

Woensdag 24 maart jl. werd door de Zweedse autoriteiten een rechtshulpverzoek ingediend bij het Openbaar Ministerie in Almelo. Hierbij werd om de uitlevering verzocht van twee mannen van 26 en 35 jaar die ervan worden verdacht op 11 februari jl. in Goteburg - Zweden een moord te hebben gepleegd. De indruk bestond dat deze twee mannen in Hengelo of directe omgeving zouden verblijven. De politie stelde een onderzoek in. Dit resulteerde in de aanhouding van de twee op zaterdag 27 maart in het Drentse Hoogeveen. Beiden zijn naar Hengelo overgebracht, in verzekering gesteld en opgesloten. De uitleveringsprocedure is in gang gezet.

Over de moord in Zweden kunnen geen verdere mededelingen worden gedaan. Het onderzoek ligt bij de politie in Goteburg. (bps: 04-037892)

Digitale fotocamera's gestolen

Uit een winkel werd een 20-tal digitale fotocamera's gestolen

Hengelo

Zaterdagmiddag 27 maart werd uit een vitrinekast van een winkel aan de Spoorstraat in Hengelo een 20-tal digitale fotocamera's gestolen van diverse merken en met een totale waarde van ongeveer E 3500,-. Door een medewerker van de winkel werd aangifte gedaan. (bps: 04-039047)

Verdachte aangehouden

Man aangehouden omdat in diens woning een hennepkwekerij en wapens zijn aangetroffen

Hengelo

In juli 2003 werd tijdens een ontruiming op de zolder van een woning aan de Else Mauhsstraat in Hengelo een hennepkwekerij aangetroffen met 375 planten. Ook troffen politieagenten in de woning twee wapens en munitie. Zowel de hennepplanten, apparatuur, wapens en munitie werden in beslag genomen. Van de 54-jarige bewoner ontbrak elk spoor. De politie stelde een onderzoek in en kwam op het spoor van de verdachte. In overleg met justitie werd de man dinsdagmorgen 30 maart aan de Twekkelerweg in Hengelo aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-086971)

Doorgereden na aanrijding

Politie houdt twee inzittenden van een auto aan nadat zij na een aanrijding waren doorgereden en onder invloed van alcohol bleken te zijn

Enschede

Woensdag 31 maart werd omstreeks 03.15 uur gemeld dat er op de N35 in Enschede een lantaarnpaal geheel uit de grond was gereden en dat de veroorzaker er vandoor was gegaan. Omstreeks 04.15 uur trof de politie aan de Gronausestraat in Glanerbrug de desbetreffende auto aan en hield de twee inzittenden, mannen uit Gronau van resp. 34 en 37 jaar, vervolgens aan. Onduidelijk is nog wie van de twee tijdens de aanrijding achter het stuur zat. Beide mannen roken sterk naar alcohol. De 37-jarige verdachte weigerde mee te werken aan een ademanalyse. De 34-jarige werkte wel mee; ademanalyse gaf een uitslag van 2,00 promille. Het rijbewijs van beide verdachten werd ingevorderd. De beide mannen zijn voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-039270)

Dronken automobilist aangehouden

Dronken automobilist belandt met zijn auto in de sloot, gaat er vandoor maar wordt even later door de politie aangehouden

Enschede

Woensdag 31 maart werd omstreeks 04.10 uur gemeld dat er op de Usselerrondweg in Enschede een auto in de sloot zou liggen. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen de auto in de sloot aan. De bestuurder was er vandoor gegaan. Aan de hand van het kenteken van de auto kon de politie de gegevens van de eigenaar achterhalen. Onderweg naar diens woning in Enschede zagen politieagenten op de Thomas de Keyserstraat een man lopen, die voldeed aan het door een getuige opgegeven signalement van de bestuurder. De verdachte, een 28-jarige man uit Enschede, werd aangehouden. Hij deed allereerst of hij van niets wist maar bekende even later toch de bestuurder van de auto te zijn. Omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, werd ademanalyse uitgevoerd met als uitslag 1,6 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-039277)

Rijden onder invloed

Automobilist blijkt teveel alcohol gedronken te hebben en wordt aangehouden

Enschede

Politieagenten controleerden woensdag 31 maart omstreeks 04.00 uur een 51-jarige automobilist uit Enschede. Omdat een blaastest uitwees dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,22 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-039269)

Verkeerscontrole

17 processen-verbaal tijdens verkeerscontrole

Enschede

Dinsdag 30 maart werd in de zuidwijken van Enschede een verkeerscontrole gehouden van 14.00 tot 21.00 uur. De aandacht ging vooral uit naar de Helmerhoek en dan met name de Halsterhoek, waar diverse bewoners geklaagd hebben over overlast van bromfietsers op het plein. Hier zijn diverse bromfietsers bekeurd. Ook zijn bromfietsers gewaarschuwd dat zij zich aan de regels moeten houden en werd hen gewezen op het feit dat de politie regelmatig bromfietsen voor technisch onderzoek meeneemt naar het politiebureau.

In totaal werden bij de controle 17 processen-verbaal opgemaakt voor: 3x fietsen door rood licht, 1x kind niet in de autogordel, 1x geen bromfietscertificaat, 7x niet dragen van een helm, 1x niet voeren achterlicht op bromfiets, 1x gladde achterband bromfiets, 2x niet verzekerd zijn (bromfiets) en 1x onjuist gebruik weggedeelte (bromfiets).(bps: 04-039219)

Hennepplantage ontmanteld

Politie treft in woning hennepplantage aan en neemt deze in beslag

Enschede

Dinsdagmorgen 30 maart trof de politie op de zolder van een woning aan de Hanenberglanden in Enschede een in werking zijnde hennepplantage met 82 planten aan. De planten en apparatuur werden in beslag genomen en in overleg met justitie vernietigd. Tegen de eigenaar, een 51-jarige man uit Enschede, wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-035562)

Aanhouding wegens mishandeling en vernieling

Klant slaat medewerker van een winkel en wordt door de politie aangehouden

Enschede

Dinsdag 30 maart kwam omstreeks 14.15 uur een man een winkel aan de Maanstraat in Enschede binnenlopen. Hij probeerde haargel uit door hiermee te spuiten en toen hij van de medewerkster de prijs van het product vernam, gaf hij aan dit te duur te vinden. De medewerkster, een 51-jarige vrouw uit Enschede, zei de man dat hij het product gebruikt had en dus ook moest kopen. De man liep vervolgens naar de uitgang van de winkel, waarop de 51-jarige vrouw hem probeerde tegen te houden. Hierop begon de man te schelden en te duwen en sloeg de 51-jarige vrouw op een gegeven moment in het gezicht. Vervolgens trok hij een testflesje parfum van een ketting af en gooide deze de winkel in, met het gevolg dat het flesje tegen het been van een aldaar staand meisje vloog. Hierbij is gelukkig geen letsel ontstaan. De man ging er hierna vandoor. Aan de hand van het opgegeven signalement hield de politie de verdachte, een 31-jarige man uit Enschede, even later aan de G.J. van Heekstraat aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling en vernieling. (bps: 04-039010)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --