KNWV

30/3/2004
TOPZEILEN: EK Star in La Escala -Spanje; Dag 3

--> Golven van 4 meter hoog

Mark Neeleman en Peter van Niekerk zijn op de derde dag van het Europees Kampioenschap Star 11de geworden in de vierde wedstrijd. Daarmee verliezen zij de eerste plaats in het algemeen klassement aan de Zweed Fred Loof die de wedstrijd won. De Fransman Rohart staat 2de met een gelijk puntenaantal als Neeleman/van Niekerk.
Morgen worden er officieel nog 2 wedstrijden gevaren, maar volgens Mark Neeleman komt er nog maar 1 wedstrijd, 'omdat de Spanjaarden nergens haast mee maken'.

De officiële uitslagen laten ook vandaag lang op zich wachten. De Zweed Loof was eerst gediskwalificeerd door een te vroege start, maar volgens Mark Neeleman toch weer terug in de uitslag geplaatst. Roy Heiner en Alex Breuseker eindigden als 10de en Serge Kats en Jean Pierre Martens endigden als 31ste.
Daarmee blijft Heiner in de top 10, maar valt Kats erbuiten. Vanaf morgen kan de slechtste wedstrijd worden afgetrokken, dus het
eindklassement kan nog behoorlijk aan veranderingen onderhevig zijn.

Mark Neeleman vertelde aan de telefoon 'dat hij nog nooit met zulke hoge golven had gezeild' Geschatte golfhoogte was 4 meter door de stormachtige wind van afgelopen nacht. 'Onze race was matig, wind en golven kwamen van verschillende kanten'
Er was veel onrust bij de zeilers omdat een aantal van de te vroeg gestarte Stars weer terug in het klassement werden gezet. Iedere avond laten de uitslagen en klassementen lang op zich wachten.
Voor uitslagen, klik op onderstaande link.

Postbus 85393 · 3508 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·