DESSO DLW SPORT SYSTEMS

Nederlands kunstgrasbedrijf levert grasmat Olympische spelen

Desso installeert DD GrassMaster systeem in Olympisch voetbalstadion.

Oss, 31 maart 2004

Desso DLW Sports Systems heeft zopas een contract ondertekend voor de installatie van een voetbalveld in het Panthessaliko stadion in Volos, Griekenland. In dit stadion worden een aantal voetbalwedstrijden gespeeld door zowel de mannen- als vrouwenlandenteams in het kader van de Olympische Spelen van 2004. In totaal vinden er 8 wedstrijden plaats in 10 dagen, waarbij vaak 2 wedstrijden op één dag worden afgewerkt. Hierdoor heeft het natuurgras weinig tijd om te herstellen.

Door de grote sportieve belangen die hiermee gemoeid zijn, kan de Olympische organisatie het zich niet veroorloven een wedstrijd af te moeten gelasten vanwege de slechte kwaliteit van een veld. De Griekse organisatie schakelde daarom Desso DLW Sports Systems in, het bedrijf dat de stadions van ondermeer Real Madrid, Sporting Club de Portugal (Euro 2004), Liverpool en Lokomotiv Moskou met het versterkte natuurgrassysteem 'DD GrassMaster' voorzien heeft. Ook de voetbalbonden van Spanje, België, Luxemburg, Denemarken en Noorwegen beschikken over dit type grasveld in hun nationaal stadion of trainingscentrum.

Computergestuurde machines injecteren 20 miljoen kunstgrasvezels 20 cm diep in een natuurgrasmat. De natuurgraswortels verstrengelen rond de kunstgrasvezels, wat ervoor zorgt dat het veld ook bij intensieve bespeling stabiel en vlak blijft. Zowel UEFA als FIFA hebben dit grassysteem goedgekeurd voor voetbalwedstrijden tot op het hoogste niveau. DD GrassMaster is een gepatenteerd systeem van Desso DLW Sports Systems.

De installatie start begin april en neemt zo'n 3 weken in beslag. Desso installeert het veld met de Griekse partner Alma Athletics.

Einde persbericht

Aan de redactie

Over Desso DLW Sports Systems:
Desso DLW Sports Systems is Europees marktleider in sportvloeren voor outdoor en indoor gebruik. Jaarlijks produceert het bedrijf 2,5 miljoen m2 kunstgras voor ondermeer voetbal-, tennis-, hockey-, rugby- en American Football-velden. Daarnaast maakt het bedrijf ook linoleum, vinyl en textiel sportvloeren. De onderneming heeft zijn hoofdzetel in Oss en verkoopkantoren in heel Europa. Desso DLW Sports Systems heeft een jaaromzet van 55 miljoen Euro en maakt deel uit van Desso, dat behoort tot het Amerikaanse Armstrong World Industries.