Gemeente Helmond


---

Officiële start nieuwbouw Wijkhuis-Brede School

Maandag, 29 maart, hebben de wethouders Bethlehem en Van Heugten het officiële startsein geven voor de bouw van het nieuwe Wijkhuis-Brede School in de Binnenstad. Dit gebouw wordt straks het sociaal-maatschappelijke hart van de wijk; een trefpunt voor alle bewoners. Het komt te liggen op de hoek van de Pastoor van Leeuwenstraat en de Prins Karelstraat.
Basisschool de Uilenburcht krijgt daar haar nieuwe plek, maar ook alle wijkhuisfuncties worden er ondergebracht. Verder komt er het kinderdagverblijf Up to Four. Insteek is dat er in het Wijkhuis-Brede School van vroeg tot laat activiteiten plaatsvinden.

Vernieuwing zichtbaar
Na jaren van voorbereiding wordt nu voor iedereen zichtbaar dat de verjonging van de Binnenstad is begonnen. Want ook de bouw van de eerste woningen in de Vossenberg (de vroegere Dierenbuurt) is begonnen. In de Wezelstraat is men nu bezig met de grondwerkzaamheden. De verkoop is al eerder gestart en er blijkt volop belangstelling voor de woningen te zijn.
De verkoop van woningen in het Zonnekwartier (voorheen Sassenbuurt) start in mei. Ook daar zijn de voorbereidende werkzaamheden in volle gang en de bouw zal zo snel mogelijk beginnen.

Infocentrum
Wilt u meer weten over deze en andere plannen voor de Binnenstad, bezoek dan het nieuwe infocentrum in de Heistraat op nummer 125. Er zijn tekeningen en informatie over Vossenberg, Zonnekwartier en het Wijkhuis-Brede School. Daarnaast kunt u er terecht voor de plannen voor de Heistraat en voor de nieuwbouw achter het Theo Driessen Instituut. Ook het Wijkontwikkelingsprogramma en het Jaarprogramma 2004 voor de Binnenstad kunt u er inzien. Het infocentrum Binnenstad is open van dinsdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. U bent er van harte welkom!

---

| |