Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 31 maart 2004

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

De Genestetstraat 10, woning veranderen.
Aleoeten 3, dakkapel voorzijde aanbrengen.
Van Beethovenlaan 18, woning uitbreiden.
Helena Erf 17, dakkapellen aanbrengen.
Paradijsselpark 233, woning uitbreiden.
Tjalk 34, garage en entree uitbreiden.

TER INZAGE

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Pastel 82, dakopbouw bouwen.

2. Pastel 76, dakopbouw bouwen.

3. Paradijsselpark 233, woning uitbreiden.

Aan deze bouwaanvragen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 1 april 2004, gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

SLOOPVERGUNNING verleend

Verzenddatum 24 maart 2004:
s-Gravenweg 249, schuur bij woning slopen.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

TIJDELIJKE REFERENDUMWET

Raadsbesluiten waarover een referendum kan worden gehouden.

Het college maakt bekend dat de gemeenteraad op 15 maart 2004 de hieronder genoemde besluiten heeft genomen. Over deze besluiten kan een referendum (volksraadpleging) op grond van de Tijdelijke referendumwet worden gehouden. Kiesgerechtigde inwoners kunnen hiertoe persoonlijk bij het hoofd of de senior medewerker van de deelsector Burgerzaken van de gemeente een verzoek indienen.

Besluit om de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs Capelle aan den IJssel 2004 vast te stellen;
Toelichting: De Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs regelt de wijze waarop een schoolbestuur voorzieningen aan schoolgebouwen kan aanvragen en de wettelijke minimumeisen waaraan die schoolgebouwen moeten voldoen.
Besluit om de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs, zoals vastgesteld door de raad bij besluit van 16 december 1996 en voor het laatst gewijzigd in 1999, in te trekken op dezelfde dag dat de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2004 in werking treedt.

Tegen de besluiten over het wel of niet referendabel verklaren van raadsbesluiten kan binnen 6 dagen na de datum van dagtekening van deze publicatie beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

De verordening ligt ter inzage bij het Informatiecentrum. Daar is ook meer informatie te verkrijgen over de Tijdelijke referendumwet. Op verzoek kan tegen betaling een kopie van de besluiten verkregen worden.

INVALIDENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een invalidenparkeerplaats bestemd voor onderstaand motorvoertuig.

Verzenddatum 23 maart 2004 (datum besluit 15 maart 2004): kentekennummer NG-RX-97 ten behoeve van de heer A. de Groot (bestuurder) nabij het woonadres De Baronie 250, Capelle aan den IJssel.

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening(en), liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank in Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

INSPRAAKPROCEDURE WELSTANDSNOTA

Het college maakt bekend dat in het kader van de procedure voor de vaststelling van de Welstandsnota de inspraakprocedure wordt gestart. In verband daarmee ligt de (ontwerp) Welstandsnota met bijbehorende typologiekaart en welstandsbeleidkaart met ingang van
1 april tot 28 april 2004, op werkdagen, ter inzage bij het Informatiecentrum. Daar is tevens een informatiefolder beschikbaar waarin in het kort wordt ingegaan op de opzet, het doel en de werkwijze van de Welstandsnota. U kunt de folder ook opvragen bij de heer C.N. Schaap, telefoonnummer 010 -2848653.

Hoe kunt u reageren op de (ontwerp) Welstandsnota? De inspraak- en informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 13 april 2004 om 20.00 uur in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Tijdens de bijeenkomst kunt u al uw vragen, opmerkingen en suggesties ten aanzien van de ter inzage gelegde Welstandsnota naar voren brengen. Uw opmerkingen en suggesties worden als inspraakreacties behandeld bij de vaststelling van de Welstandsnota.
Daarnaast kunt u tot 28 april 2004 schriftelijk reageren op de (ontwerp) Welstandsnota.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de verordening betreffende de Tijdelijke referendumwet, het besluit voor de invalidenparkeerplaats en de (ontwerp) Welstandsnota met bijbehorende typologiekaart en welstandsbeleidkaart liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.