Politie Zuid-Holland-Zuid

31/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

31-03-2004 - Persberichten District I

BEROVING
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT- De politie is op zoek naar getuigen van een beroving van een 57 jarige vrouw uit Dordrecht. Dit gebeurde op maandagavond, 29 maart 2004, omstreeks 19.00 uur op het parkeerdek van het P.A. de Kok-plein. De vrouw had haar auto geparkeerd tegenover het Chinese restaurant. Ze stapte met een leeg krat bier uit de auto en had haar tas in de andere hand. Een blanke man van ongeveer 25 jaar oud, lente ongeveer 1,85 meter met een stevig postuur, kwam aanlopen. Hij trok aan de tas, maar de vrouw hield deze stevig vast en gilde om hulp. De vrouw viel op een gegeven moment op de grond en kon de tas niet vasthouden. De man ging er hard lopend met de tas vandoor in de richting van de trap naar de begane grond. In de tas zat een portemonnee met daarin bankpassen, een rijbewijs en geld. Het slachtoffer is niet gewond geraakts als gevolg van de val. Wel is ze erg geschrokken.
De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Getuigen die iets gezien hebben van de beroving of iets weten worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

DRUGSCONTROLE
DORDRECHT- Op de rijksweg A-16 heeft de politie op maandagavond en nacht 29 maart een drugscontrole gehouden. In totaal werden er 16 drugsrunners gecontroleerd. Een drugsrunner kreeg een boete van 45 euro omdat hij zich onnodig ophield bij een benzine station. Bij een man uit Frankrijk werd 310 gram hennep aangetroffen. De politie heeft hem een boete van 1820 gegeven.

AUTOINBRAAK
DORDRECHT- Een 35-jarige man uit Dordrecht is op 29 maart aangehouden. De man had een autoradio uit een auto gestolen. Dit gebeurde aan de Witte de Withstraat. Aan de hand van het signalement dat een getuigen had gegeven, kon de man even later aan de Jacob van Heemskerckstraat worden aangehouden. De man ontkent. Na verhoor op het politiebureau is hij heengezonden.

GESTOLEN AUTO (vervolgbericht)
DORDRECHT- Op dinsdag 30 maart is een 17 jarige jongen uit Dordrecht aangehouden. Dit gebeurde naar aanleiding van een aangifte van diefstal van een auto op de Tweelingenstraat. De auto was zaterdagavond gestolen. Op zondag 29 maart rond 18.00 uur zag de man zijn auto staan op het Gemmahof en alarmeerde hij de politie. Inmiddels zijn er vier aanhoudingen verricht in deze zaak. Het onderzoek loopt nog.

SKATER AANGEREDEN
DORDRECHT- Een 35 jarige skater uit Dordrecht is aangereden door een bromfiets. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 30 maart 2004, omstreeks 12.05 uur op het fietspad van de Groenezoom. De man maakte met zijn skates slingerende bewegingen om af te remmen. Hij werd van achteren aangereden door een bromfiets, bestuurd door een 20 jarige jongen uit Dordrecht met achter op zijn 17 jarige broer eveneens uit Dordrecht. De skater is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Hij moest daar 24 uur ter observatie blijven. De bromfietser en zijn broer werden met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis en konden na behandeling naar huis. De bromfiets reed op het fietspad in plaats van op de rijbaan. De bromfiets wordt technisch onderzocht.

DIEFSTAL PERSONENAUTO TIJDENS WASSEN
ZWIJNDRECHT- Op dinsdagmiddag, 30 maart 2004, omstreeks 12.50 uur, is een Blauwe BMW 3er Reihe, kenteken 23-FS-GR gestolen. De eigenaresse stond te wachten tot de auto gewassen was in een benzinestation aan de Munnikensteeg. De auto was niet afgesloten en de sleutel zat er nog in. Toen de schuifdeur openging zag de vrouw dat de auto verdwenen was. Hoe de diefstal heeft kunnen gebeuren is nog een raadsel.

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 60 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 24 keer het niet dragen van de autogordel en 36 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid van 50 km/uur. Ze hielden de controle op dinsdag, 30 maart 2004 op de Blaauwweg, de Galileilaan en de Jagerweg. In totaal werden 651 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/uur.

DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 9 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 7 keer het niet dragen van de autogordel 1 keer voor een verlopen APK en 1 keer voor het rijden zonder rijbewijs. Ze hielden de controle op dinsdag, 30 maart 2004 van 17.00 tot 18.00 uur op de Jacob Marisstraat. In totaal werden 30 voertuigen gecontroleerd.

POGING INBRAAK
DORDRECHT- Een 26 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens poging inbraak. Dit gebeurde op woensdagochtend, 31 maart 2004, omstreeks 00.35 uur. De verdachte had kort daarvoor gepoogd in te breken in een schuur van een woning aan de Heelalstraat. De bewoner belde direct de politie die de verdachte, op aanwijzing van de bewoner, op de Blaauwweg aanhield. De man is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

RAMKRAAK
DORDRECHT- In de nacht van dinsdag 30 maart op woensdag 31 maart 2004, is een ramkraak gepleegd in een winkel aan de Mijlweg. Met een voertuig heeft men de voordeur eruit gereden. Er werd een computer gestolen. Ook wilde men een TV meenemen, maar toen de dieven door hadden dat dit een dummy was liet men deze achter. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.