Gemeente Albrandswaard


Persberichten

Fout parkeren strenger aangepakt
ALBRANDSWAARD In het verleden werd verbaliserend opgetreden bij parkeerovertredingen. Vanaf 1 april 2004 is de gemeentelijke wegsleepregeling van kracht. De gemeenteraad heeft deze verordening vastgesteld om de leefbaarheid in de gemeente Albrandswaard te bevorderen.

Ieder fout geparkeerd voertuig, van personenauto tot (brom)fiets, vrachtauto, caravan of aanhangwagen, kan vanaf 1 april weggesleept worden. Dit geldt voor alle plaatsen in Albrandswaard waar niet geparkeerd mag worden, van taxistandplaats tot doorgetrokken gele streep. Wel moet er duidelijk sprake zijn van een hinderlijke situatie die het wegslepen noodzakelijk maakt. De gemeente werkt bij het uitvoeren van de regeling nauw samen met de politie. Het wegslepen wordt uitgevoerd door een professioneel takel- en bergingsbedrijf.

De wettelijk bepaalde kosten van het overbrengen van een voertuig naar de bewaarplaats bedragen voor voertuigen tot en met 3500 kg 164,79 en voor voertuigen vanaf 3501 kg 276,04. De kosten voor het bewaren van een voertuig tot en met 3500 kg zijn 37,08 voor de eerste 48 uur of een gedeelte daarvan en 9,78 voor elk volgend etmaal of een gedeelte daarvan. Voor voertuigen vanaf 3501 kg is dit resp. 61,87 en 24,73. Ook als er niet tot wegslepen wordt overgegaan maar er wel kosten zijn gemaakt bij het voorbereiden van de overbrenging, bijvoorbeeld als de chauffeur zich voor de daadwerkelijke versleping komt melden, zijn deze altijd voor rekening van de eigenaar van het voertuig. Alle genoemde bedragen zijn incl. BTW en gelden voor het jaar 2004.

De uitvoering van deze verordening, namelijk het wegslepen en bewaren van voertuigen, is een vorm van het toepassen van bestuursdwang in de zin van afdeling 5.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Het volledige raadsbesluit is te vinden op de gemeentelijke internetsite www.albrandswaard.nl en ligt ter inzage aan de balie van het gemeentehuis aan de Viaductweg in Rhoon.