BedrijfsautoRAI

31-03-2004

Iveco presenteert een nieuwe Daily range in China

Josè Maria Alapont, Managing Director van Iveco, heeft de nieuwe Daily range voorgesteld in Nanjing (China).

Vanaf zijn eerste introductie in China, achtien jaar geleden, heeft de Daily zich voortdurend aangepast aan de evolutie van de behoeften van de Chinese markt; nu met het nieuw gamma Power Daily. Tot op heden, heeft de Naveco fabriek in Nanjing meer dan 200.000 Daily bestelwagens geproduceerd.

Met deze nieuwe range producten, verklaarde Josè Maria Alapont, versterken wij verder onze aanwezigheid in China, een land die centraal staat in onze internationale ontwikkelingsstrategie, door een sterke basis te scheppen, voornamelijk in de landen met het grootste potentieel. Daarvoor gebruiken wij een aangepaste technologie met een hoge locale bijdrage.

De voornaamste sektoren van de Fiat groep zijn aanwezig in China: o.a. Fiat Auto (Fiat Palio, Palio Week-end en Siena), CNH (traktoren, machines om katoen te oogsten, graafmachines), Iveco (de Daily range, bussen, motoren, transmissies), Magneti Marelli (sturingssystemen voor motoren), Comau (produktiesystemen) en Teksid (componenten in gietijzer).

In 2003, heeft de groep een zakencijfer van meer dan 900 miljoen dollars gegenereerd en stelde er meer dan 10.000 mensen te werk.