Ingezonden persbericht


Persbericht

ORACLE PRESENTEERT SENSOR-BASED SERVICES OM SNEL RFID IN TE KUNNEN ZETTEN MET EEN HOGE ROI

Nieuwe RFID pilotpakket en compliance assistance pakket minimaliseren risico en kosten

Oracle komt met Oracle Sensor-Based Services, een set van functionaliteiten die het mogelijk maken om data vanuit sensoren, zoals RFID, toegankelijk te maken, te beheren, te analyseren en ermee te werken. Met Oracle Sensor-Based Services kunnen bedrijven snel en eenvoudig sensor-gebaseerde informatie integreren in hun bedrijfssystemen en processen automatiseren, waardoor risico's die gepaard gaan met zo'n implementatie afnemen en de ROI hoger wordt.

Nu veel bedrijven RFID oplossingen testen en in gebruik nemen realiseren ze zich dat de speciale infrastructuur die daarvoor nodig is nogal wat kosten met zich meebrengt en vrij complex is. Maar de voordelen van RFID op het gebied van lagere operationele kosten en beter zicht op de toeleveringsketen zijn duidelijk. Oracle Sensor-Based Services vormen een totale RFID oplossing op basis van Oracle's bewezen technologie, waarin Oracle Database 10g, Oracle Application Server 10g, Oracle Enterprise Manager 10g en Oracle E-Business Suite 11i opgenomen zijn.

"Als marktleider op het gebied van expres en logistiek investeert DHL in nieuwe en veelbelovende technologieën, om zo goed mogelijk te kunnen functioneren en onze klanten de best mogelijke service te bieden", aldus Trevor Peirce, Global RFID Program Director bij DHL. "Op dit moment is DHL wereldwijd pilots aan het afronden op het gebied van RFID technologie, in samenwerking met bedrijven als Oracle. De eerste resultaten wijzen uit dat RFID toepassingen, als we die inzetten binnen onze processen, de transparantie van onze supply chain voor onze klanten en partners duidelijk kunnen verbeteren."

Huidige RFID strategieën
Oracle biedt organisaties die overwegen om RFID en andere sensortechnologieën in te gaan zetten flexibele mogelijkheden, afhankelijk van waar ze zijn in het traject. Opties zijn een Compliance Assistance pakket waarmee bedrijven aan RFID reguleringen kunnen voldoen, en een RFID Pilot Kit dat proefprojecten mogelijk maakt en inzicht geeft in de bijbehorende processen. Een Enterprise Deployment optie biedt de mogelijkheid om op basis van grid technologie gefaseerd en dus kostenefficiënt aan de slag te gaan met RFID en met een serie Sensor-Centric Applications in de Oracle E-Business Suite kunnen bedrijven hun bedrijfsprocessen verbeteren op basis van de inzet van informatie uit sensoren.

"Bedrijven moeten nu een langetermijnstrategie uitstippelen die bepaalt hoe ze hun huidige processen geschikt maken voor toekomstige processen, waarbinnen RFID centraal zal staan", aldus Jeff Woods, principal analyst bij Gartner. "Zelfs al komen er radicale veranderingen bij kijken, veel van de technologie die dit mogelijk maakt is al aanwezig binnen organisaties."

Risico van implementatie verlagen
De mate waarin organisaties echt kunnen profiteren van de mogelijkheden die RFID biedt staat of valt met hoe effectief data omgezet en toegankelijk gemaakt kan worden op alle belangrijke plaatsen in de organisatie. De nieuwe versie van Oracle Application Server 10g biedt de infrastructuur die daarvoor nodig is, ongeacht de standaarden en apparaten die gebruikt worden.

Verbeterde bedrijfsprocessen
Oracle Sensor-Based Services voldoen aan alle vereisten op het gebied van business intelligence, die nodig zijn om voortdurend real-time inzicht te hebben in alle logistieke processen en toekomstige gebeurtenissen, zodat organisaties daar steeds slim op in kunnen spelen.

Voor het volledige persbericht met productspecificaties zie: http://www.oracle.com/corporate/press/index.html?3011272.html

Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.

Ingezonden persbericht