Time : 12:10:19 PM
Date : Wednesday, March 31, 2004
Sender Name: Fedichem

Fedichem lanceert beroepenwebsite www.jobschemie.be - Vind de job van je dromen in de chemie !

Brussel, 31 maart 2004. Fedichem, de Federatie van de Chemische Industrie van België, heeft zopas voor een primeur in de cyberspace gezorgd: zij heeft een webstek gelanceerd die een reeks typische jobs in de chemiesector voorstelt. Daarmee komt de chemiefederatie tegemoet aan concrete behoeften van studerende jongeren én talrijke aanwervende chemiebedrijven.

Nogal wat jongeren vragen zich af of zij eventueel in de chemiesector aan de bak kunnen komen. Want zij weten dat het werken daar best leuk, veilig, creatief en high-tech is. Verscheidene recente onderzoeken door onafhankelijke bureaus bevestigen dat. Vandaar dat jongeren zich vragen stellen als:


· Wat moet je studeren voor een job in de chemie?
· Moet je een scheikundige zijn om in de chemie te werken?
· Ik heb een diploma, wat nu? Kan ik daarmee in de chemie terecht?

Om een antwoord te geven op dit soort van vragen van net afgestudeerden of jongeren die nog geen studiekeuze gemaakt hebben, creëerde Fedichem met de steun van het Fonds voor de Beroepsvorming van de Bedienden in de Scheikundige Nijverheid de website Jobs in de chemie .

Deze website stelt tientallen beroepen in de chemische sector voor en wil werkzoekenden helpen in hun oriëntatie naar een job in de scheikundige industrie en een aanzet geven tot een doordachte studiekeuze.

De bezoekers van de webstek merken het meteen: in de chemische industrie in brede zin want chemie omvat ook farmaceutische industrie, kunststofverwerking, biotechnologie enzoverder kan je terecht met een heleboel diploma s. Je hoeft écht niet uitsluitend chemie gestudeerd te hebben! Met een degelijke technische of wetenschappelijke vorming en andere kwaliteitsdiploma s kan je in de chemie heel wat kanten op.

Uniek is ook het grote aantal links naar onderwijsinstellingen die opleidingen aanbieden die in de chemie goed liggen .

Fedichem lanceerde deze website www.jobschemie.be officieel op woensdag 31 maart, in aanwezigheid van tal van vertegenwoordigers van bedrijven uit de chemische sector, van het onderwijs en van partnerorganisaties in opleiding en wetenschappen.

De nieuwe jobsite wordt ongetwijfeld een bestseller onder de surfers, na de industriële portaalsite van de federatie, www.fedichem.be en de originele, wetenschappelijke site rond het periodiek systeem en zijn toepassingen in het dagelijks leven, www.tabelvanmendeljev.be, die internationaal befaamd is. Beide sites samen ontvangen jaarlijks 800.000 bezoekers, wat uitzonderlijk is.

Informatie:

Daniel Verbist, tel. 02 238 99 91, dverbist@fedichem.be Dirk Clotman, tel. 02 238 97 51, dclotman@fedichem.be André Van Nieuwenhove, Secretaris-generaal van de Fondsen voor Vorming voor de Scheikundige Nijverheid, tel. 02 238 97 61, avannieuwenhove@fedichem.be

URL: http://www.jobschemie.be http://www.metierschimie.be