Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

31 maart 2004

RTV Noord-Holland benoemt Dink Binnendijk tot hoofdredacteur

RTV Noord-Holland heeft Dink Binnendijk benoemd tot hoofdredacteur. Binnendijk (45) is momenteel directeur van RTV West. Hij zal per 1 juni aanstaande in dienst treden van RTV Noord-Holland.

RTV Noord-Holland was op zoek naar een hoofdredacteur na het vertrek van Huub Elzerman als directeur/hoofdredacteur per 1 januari 2004. Al eerder was Robert Zaal als directeur aangetreden. Voor RTV Noord-Holland is de benoeming van Binnendijk erg belangrijk: 'Ik draai er niet omheen, ik ben gewoon ontzettend blij. Onder zijn leiding zal de radio- en tv-programmering zich verder ontwikkelen. Hij heeft niet alleen de ideeën, maar ook de daadkracht om ze uitgevoerd te krijgen. Dat heeft hij bewezen bij andere regionale omroepen', aldus Robert Zaal.

RTV Noord-Holland heeft de sollicitatieprocedure afgerond nadat haar voorstel voor de fusie met AT5 door AT5 was verworpen. Zaal: 'We hielden de vacature mede open om het fusiebedrijf zeggenschap te kunnen geven. Dat station is nu gepasseerd.'

Binnendijk is erg tevreden met zijn nieuwe baan: 'RTV Noord-Holland is een gezond bedrijf met veel potentie. Alles is aanwezig om uit te groeien tot een in alle opzichten toonaangevende regionale omroep die voor niemand bang hoeft te zijn.'

Binnendijk werkte sinds september 2003 bij RTV West. Daarvoor was hij onder meer werkzaam als plaatsvervangend directeur/hoofdredacteur bij RTV Oost, programmaleider tv bij Omroep Limburg/L1 en directeur/hoofdredacteur van Omroep Flevoland RTV.

Noot voor de redactie

---