Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


31 maart 2004


Autokrakers slaan toe


Een aantal autokrakers heeft de aflopen dagen opnieuw op diverse plaatsen toegeslagen. Zo werden auto's opengebroken aan de Adelbrechtgaarde, de Biesbos, de Hoenderparkweg, de Voorlandseweg, de Kruizemuntstraat en aan de Sprengenparklaan. De dieven kwamen de auto's binnen door onder meer ruiten in te slaan en sloten van portieren open te breken.
Meegenomen werden onder meer geluidsapparatuur, cd's en huissleutels. Bovendien verwijderden dieven van een bestelauto aan de Hoge Dries de gehele trekhaak. Tot nu toe hebben 14 benadeelden aangifte gedaan.
De politie adviseert opnieuw met klem om geen waardevolle spullen in auto's achter te laten.


Politie deelt boetes uit


De politie heeft dinsdag bij enkele verkeerscontroles in totaal tweeëndertig bekeuringen uitgedeeld. Zo reden op de kruising Laan van de Mensenrechten/Kayersdijk zes automobilisten en een fietser door het rode verkeerslicht. Een bromfietser reed op de Arnhemseweg in Beekbergen 80 km in de bebouwde kom en een automobilist had zijn auto op de Arnhemseweg op het trottoir geparkeerd.
De politie controleerde bij school De Poort aan de Voldersdreef op het gebruik van autogordels, zowel voor- als achterin. Negen bestuurders kregen een boete. Op de Arnhemseweg werd de snelheid van motorvoertuigen gecontroleerd. In een uur tijd reden twaalf bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 76 km. Bovendien werd een boete uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel en een boete voor het niet handsfree bellen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --