Gemeente Apeldoorn

College schort aanpak van Kerklaan op tot 2006

De opknapbeurt aan de Kerklaan wordt uitgesteld. De voorbereidingen voor het groot onderhoud aan deze verbindingsweg tussen de onlangs gerenoveerde Loolaan en de opgeknapte binnenstad zijn stop gezet. Burgemeester en wethouders hebben ervoor gekozen om op zoek te gaan naar geld voor een herinrichtingsplan voor de Kerklaan.

In het najaar van 2003 besloten burgemeester en wethouders, daardoor in meerderheid gesteund door de raadscommissie Leefbaarheid (LBM), tot groot onderhoud van de Kerklaan. Voortschrijdend inzicht heeft geleid tot de conclusie dat, gezien de kwaliteit van de laan in het beschermde stadsgezicht de Parken, meer dan alleen groot onderhoud gewenst zou zijn. De conclusie wordt mede onderschreven door de Stichting Apeldoornse Monumenten en wijkraad de Parken.

Bij de heroverweging van zijn besluit heeft het college ook het opknappen van twee andere wegen in de binnenstad betrokken: Hoofdstraat-Zuid - tussen de stationsomgeving en het voetgangersdomein
- en de Regentesselaan - de andere verbindingsweg tussen Loolaan en binnenstad. Wanneer er zicht is op de financiering, zullen burgemeester en wethouders de verbeterplannen voor de drie binnenstadswegen opnieuw beoordelen.

Naar de huidige situatie gerekend, kan de Kerklaan in 2006 worden opgeknapt, de Regentesselaan volgt een jaar later. De verschuiving van de wegwerkzaamheden houdt mede verband met de vernieuwing van het riool in de Vlijtseweg die na de komende zomer begint en tot in 2005 doorloopt. Gelijktijdige aanpak van de Kerklaan, Regentesselaan en Vlijtseweg zou de doorstroming van het verkeer rondom de binnenstad ernstig belemmeren.

Voor het laatst bijgewerkt op: 31-mrt-2004 12:11