Politie Amsterdam-Amstelland

Paarden over week weer op straat

In de manege

31-3-2004. De paarden van de politie Amsterdam-Amstelland kunnen op 6 april weer aan het werk. De manege is nu al virus-vrij, maar voor de zekerheid worden de paarden, in overleg met de dierenarts en een viroloog, nog een week extra op het eigen terrein gehouden.

Het grootste deel van de 23 paarden is in goede doen en zeker twaalf paarden zijn direct inzetbaar. De anderen hebben een grotere conditionele achterstand. Na 6 april kunnen bij eventuele demonstraties en het mogelijke kampioenschap van Ajax weer de 'eigen' paarden worden ingezet.

---


---

Judoleraar aangehouden voor ontucht
31-3-2004. Afgelopen vrijdag werd een 38-jarige man aangehouden op verdenking van het plegen van ontucht met minderjarigen. Het onderzoek, dat plaatsvond onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam, werd uitgevoerd door rechercheurs van de sociale jeugd- en zedenpolitie. Zij gingen afgelopen vrijdag tot aanhouding van de judoleraar over nadat er meerdere aangiften tegen hem werden gedaan.

De man gaf les bij een judovereniging in Amsterdam-Oost. De leerlingen en hun ouders zijn tijdens een bijeenkomst op de hoogte gesteld van de situatie. Ook hebben zij hulp aangeboden gekregen.