Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

Persberichten
Dankwoord Koninklijke Familie

31-03-2004
Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard, Hare Majesteit de Koningin, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Irene, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven, en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Christina zeggen vandaag namens de Koninklijke familie dank voor de blijken van medeleven en waardering die de afgelopen dagen zijn ontvangen.

Letterlijke tekst:

's-Gravenhage, maart 2004

Wij allen zijn diep getroffen door de ontelbare blijken van warm medeleven en waardering bij het overlijden van mijn vrouw, onze moeder en grootmoeder.

De herinneringen aan haar mooie, moeilijke leven in een veelbewogen tijdperk belichten evenzovele aspecten van haar veelzijdige persoonlijkheid.

Vanuit haar levensovertuiging en naastenliefde heeft zij, eigenzinnig, hartelijk, met gevoel voor humor en een grote liefde voor de natuur, haar bestemming als Koningin en Moeder zinvol inhoud gegeven.

Zij laat een blijvende indruk bij ons allen achter door haar betrokkenheid bij mensen en haar warme belangstelling voor alles wat de samenleving beweegt.

Onze grote dank gaat uit naar U allen die op zo vele manieren uw deelneming tot uitdrukking hebt gebracht.

Was getekend: Bernhard, Beatrix, Irene, Margriet, Pieter, Christina