VVD



Nieuws

31 mrt 2004 - Arno Visser stelt Kamervragen over
rechtsgeldigheid arbeidscontract

Schriftelijke vragen van het lid Visser (VVD) aan de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de rechtsgeldigheid van een arbeidscontract bij het weigeren van een tewerkstellingsvergunning.

1. Is de Staatssecretaris op de hoogte dat wanneer een werkgever met een werknemer afkomstig uit een niet- EU- land een arbeidscontract afsluit, dit arbeidscontract rechtsgeldig blijft als de tewerkstellingsvergunning voor deze werknemer wordt geweigerd door het CWI?

2. Beaamt de Staatssecretaris dat dit voor werkgevers hoogst vervelende gevolgen met zich meebrengt wanneer deze de werknemer niet te werk mag stellen, maar wel moet opdraaien voor de (financiële) gevolgen van het gesloten arbeidscontract? Beaamt de Staatssecretaris dat dit, met name voor het Midden- en Kleinbedrijf, een rampzalige situatie tot gevolg kan hebben?

3. Is de Staatssecretaris bereid om op zo kort mogelijke termijn de Wet Arbeid Vreemdelingen (en eventuele andere wet- en regelgeving) aan te passen om ervoor zorg te dragen dat een arbeidscontract automatisch ontbonden wordt wanneer de benodigde tewerkstellingsvergunning wordt geweigerd? Of wil de Staatssecretaris dit via een ander weg oplossen?

31 maart 2004