Gemeente Waterland


Sinds 1 januari 1993 is het huidige welzijnssubsidiebeleid van kracht. De in werking treding van de zogenaamde derde tranche in de Algemene Wet Bestuursrecht en de precaire financiële situatie van de gemeente Waterland maken het noodzakelijk dat dit subsidiebeleid en de subsidieverordening waarin het beleid is vastgelegd, worden herzien.

Voordat de gemeenteraad tot vaststelling van het welzijnssubsidiebeleid zal overgaan bestaat er voor belanghebbenden de mogelijkheid te reageren op het in de concept-nota verwoorde beleid. Hiertoe heeft de gemeente een drietal inspraakavonden belegd in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Pierebaan 3 in Monnickendam:


1. Op maandag 5 april 2004 om 19.00 uur voor alle (binnen)sportverenigingen.


2. Op woensdag 7 april 2004 om 20.00 uur voor alle culturele instellingen en verenigingen (op het gebied van amateuristische kunstbeoefening, kunstzinnige vorming, volkscultuur, oudheidkunde en bibliotheekwerk).


3. Op dinsdag 20 april 2004 om 20.00 uur voor alle overige welzijnsinstellingen en verenigingen (op het gebied van peuteropvang, ouderenwerk, sociaal cultureel werk, jongerenwerk, club- en buurthuiswerk, speeltuinwerk, maatschappelijke dienstverlening, gezondheidszorg, milieu, ontwikkelingswerk en vluchtelingenwerk).

Voor zover wij kunnen nagaan hebben alle gesubsidieerde instellingen en verenigingen voor het bijwonen van deze inspraakavonden een uitnodiging ontvangen.

Mocht u als belangstellende geen uitnodiging ontvangen hebben, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de gemeente Waterland, bureau Zorg & welzijn, via telefoonnummer 0299-658552.