MKB-Nederland

Wat is XML-RSS

31-03-2004 Belangen mkb centraal in splitsing energiebedrijven

Met het besluit van de minister van EZ vandaag de energiebedrijven volledig op te splitsen, ziet MKB-Nederland ziet haar jarenlange inspanningen beloond voor een goed functionerende energiemarkt. Uiteindelijk prevaleren nu de belangen van de afnemers boven die van de energiesector.

Heldere regels, volledig onafhankelijk netbeheer, krachtig toezicht door de DTe en voldoende concurrentie op de energiemarkt, zijn voor MKB-Nederland cruciale randvoorwaarden voor een energiemarkt waarin de belangen van de afnemers, mkb en consument, centraal staan.

MKB-Nederland is voorstander van het onderbrengen van het hoogspanningsnet bij de landelijke netbeheerder TenneT, inclusief het resterende deel van het hoogspanningsnet vanaf 110 KV. Voor de regionale netten moet volgens MKB-Nederland een volstrekt onafhankelijk netbeheer gelden. Op termijn is het dan geen probleem deze netbedrijven te privatiseren.

MKB-Nederland is verheugd dat minister Brinkhorst nagenoeg volledig tegemoet komt aan de wens van MKB-Nederland tot een volledige splitsing van de energiebedrijven in 2007. Hiermee geeft ook de minister aan de belangen van de afnemers in het mkb voorop te stellen.

MKB-Nederland roept Minister Brinkhorst op nu met dezelfde voortvarendheid zijn visie op de toekomstige structuur van de gasmarkt te presenteren. Ook hier moeten belangen van afnemers centraal staan, aldus MKB-Nederland. Dit is vanwege de dominante positie van de Gasunie is nog absoluut niet het geval.

Voor meer informatie : Ing. H.H. de Groot
energienetten.pdf

© MKB-Nederland, 2003 | Disclaimer |