AXA Verzekeringen

Afronding praktijktest AXA Kwaliteitsmodule voor de volmacht

31 maart 2004

De pilot om de Kwaliteitsmodule van AXA in de praktijk te testen is met succes afgerond bij de twee deelnemende volmachtkantoren van Steensel Assuradeuren B.V. te Rotterdam en Guis en partners B.V. te Sliedrecht.

De Kwaliteitsmodule is op initiatief van AXA ontwikkeld door Caesar-Consurance in samenwerking met de bovengenoemde volmachtkantoren. De Kwaliteitsmodule bestaat uit een OQ-scan (Ondernemings Quick Scan), een beschrijving en implementatie van de NVGA-kwaliteitsnormering en het Volmachtdashboard.

Met behulp van de Kwaliteitsmodule kunnen gevolmachtigden op een snelle en doeltreffende wijze de NVGA-kwaliteitsnormering opzetten en implementeren in een intranetomgeving. Met behulp van de OQ-scan kan snel een indicatie worden verkregen van de stand van zaken afgemeten aan de NVGA-kwaliteitsnormering. Het Volmachtdashboard is een rapportagetool waarmee de gevolmachtigde op een eenvoudige wijze de resultaatsontwikkeling van de portefeuille kan bewaken en tijdig kan bijsturen.

Kees van Steensel, directeur van Van Steensel Assurantiën is zeer enthousiast. "Een openbaring! Voorheen was het voor mij een grote black box waar lange lijsten met gegevens uit kwamen nu kan ik via het Volmachtdashboard in één keer op branche niveau zien hoe de zaken er voorstaan. Het heeft wel een nadeel", zegt hij lachend, "je wilt steeds kijken hoe de meters staan, als het goed gaat is het natuurlijk prima, maar anders kan je toch knap nerveus worden. Staat een branche in het rood dan word je geprikkeld om te kijken of het om een incident gaat of dat er sprake is van een trend. Nog nooit is het zo inzichtelijk gemaakt als nu."

Ook Peter Muilwijk en Dirk Jan Heezen, directieleden van Guis & Partners zijn zeer tevreden over de praktische toepasbaarheid van de kwaliteitsmodule. "We hebben veel tijd gestoken in de ontwikkeling samen met Consurance, vooral omdat we het leuk vinden om voorop te lopen en ook omdat er nog niets was waarmee je zo eenvoudig inzicht krijgt in de kengetallen per branche", geeft Peter Muilwijk aan. "Voorheen was je weken bezig als je bij een audit het verzoek kreeg om even iets aan te leveren. Nu is het slechts een kwestie van een druk op de knop." Dirk Jan Heezen vat de toegevoegde waarde van de kwaliteitsmodule kort en krachtig samen: "snel en overzichtelijk"

Inmiddels hebben ook andere volmachtverzekeraars belangstelling getoond voor deze tool en AXA zou graag zien dat deze tool zich ontwikkelt tot marktstandaard.