Politie Gelderland-Zuid

Datum  31 maart 2004                                                 
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Aanrijding met letsel

Dinsdagavond is een 77-jarige vrouw uit Nijmegen gewond geraakt aan haar heup, nadat zij als fietsster een automobilist over het hoofd had gezien. De vrouw fietste over de St. Jacobslaan en wilde bij de Heidebloemstraat linksaf de weg inslaan. Daarbij zag zij een 75-jarige automobilist uit Nijmegen, die achter haar reed, te laat. In verband met haar verwondingen is de vrouw naar het Radboudziekenhuis vervoerd.


District Tweestromenland


Blik op Veilig

Tijdens enkele snelheidscontroles zijn dinsdag de volgende overtredingen geconstateerd:
Wijchen, Nieuweweg tussen 14.00 -15.15 uur, 673 passanten waarvan 28 overtreders van de maximumsnelheid van 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid 70 km/u.
Nederasselt, Broekstraat tussen 13.50-15.30 uur, 600 passanten waarvan 14 overtreders bij maximumsnelheid van 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid 67 km/u.
Heilige landstichting, Nijmeegsebaan tussen 07.15-12.15 uur. 3957 passanten waarvan 190 overtreders bij toegestane maximumsnelheid van 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u.


District De Waarden


Tiel - verdachten aangehouden voor drugshandel

De politie heeft maandagavond twee personen aangehouden voor handel- en bezit van drugs. Het betreft een 25-jarige man en 23-jarige vrouw uit Tiel. Tijdens een controle trof de politie in hun auto een hoeveelheid van 70 gram harddrugs aan. De geschatte straatwaarde bedraagt 3000 euro. De vrouw is na verhoor door de politie weer in vrijheid gesteld. De man wordt vrijdag voorgeleidt bij de rechter-commissaris. Het politieonderzoek resulteerde eerder al in de aanhouding van vijf Tielenaars op 16 februari. Aanleiding tot de aanhoudingen is de intensieve aanpak van drugshandel en -overlast in het politiedistrict De Waarden. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.

Vuren - aanhouding in kleedkamer

Dinsdagavond is een 37-jartige man uit Gorinchem aangehouden nadat hij werd betrapt op diefstal uit de kleedruimte van een sportvereniging. De verdachte bekende meerdere diefstallen te hebben gepleegd.

Bommelerwaard - verkeerscontrole

Dinsdagavond werd in de gemeente Maasdriel, op diverse locaties een verkeerscontrole gehouden tussen 18.00 en 21.30 uur. Bij de controle waren 12 agenten betroken.
Daarbij zijn 81 bestuurders bekeurd: 56x niet dragen gordel,12x te hoge snelheid, 5x niet dragen helm, 3x mobiel telefoneren,1x geen goedgekeurde apk,1x niet in bezit zijn van een rijbewijs,1x geen bromfietscertificaat, 1x voeren mistlampen,1x voeren van gekleurde verlichting.

Tiel - fietsen niet geheeld

Naar aanleiding van een melding over mogelijke heling van gestolen fietsen heeft de politie een onderzoekje ingesteld bij een pand aan de Kleibergseweg. Op 25 maart is door enkele politiemensen een fietscontrole gehouden bij een opkoper waarbij een fiets werd in beslag genomen. De fiets stond als gestolen gesignaleerd in een andere politieregio. Uit het verdere onderzoek is gebleken dat deze opkoper te goeder trouw zijn fietsen bij de Dienst Domeinen had gekocht. Uit het politieonderzoek is niets gebleken van enig strafbaar feit of handelen van deze opkoper.

Zaltbommel - woninginbraak

Dinsdagmiddag is ingebroken aan de Heilige Geeststraat door verbreking van raambeugels van een openstaand raam. Weggenomen werd een geldbedrag, portemonnee met identiteitskaarten.

Culemborg - woninginbraak

Dinsdagnacht is ingebroken aan de Lanxmeersestraat waarbij 2 laptops, een GSM, portemonnee en autosleutels zijn weggenomen. Men kwam vermoedelijk binnen door niet afgesloten tuindeuren.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --