Gemeente Bergh

Jubilarissen bij Berghse brandweer
31-03-2004

Zaterdag 27 maart was een bijzondere dag voor de Berghse brandweer. Maar liefst drie jubilea werden op deze feestelijke dag gevierd. De burgemeester van Bergh, mevrouw drs. M. Appel-de Waart, reikte de onderscheidingen uit aan de jubilarissen.

De heer W.J.A. Erdhuizen (Willy), geboren op 26 maart 1949, is onderscheiden voor zijn 30-jarig brandweerjubileum. Willy is bevelvoerder en officier bij het korps Bergh.

De heer J.F. van den Bosch (Jos), geboren 20 september 1952, heeft zijn onderscheiding ontvangen voor 25 jaar bij de brandweer. Jos is hoofdbrandwacht bij het korps Bergh.

Beiden hebben hiervoor de officiële Nederlandse onderscheiding ontvangen uit handen van de burgemeester van Bergh.

De heer W. Theunissen (Wim), geboren 17 november 1920, ontving eveneens van de burgemeester - de eremedaille Brandweer Nederland voor zijn 50-jarig lidmaatschap van de Berghse brandweer. Hij kwam op 10 maart 1954 bij de brandweer en ondanks dat Wim al sinds januari 1976 met functioneel leeftijdsontslag is, is hij nog altijd lid.

Bevorderingen
Voorts zijn een drietal leden bevorderd tot de rang van hoofdbrandwacht:
I.J.G.M. (Ilja) Nijland, P.T.W. (Paul) Messing, F.T.M. (Freek) Rosendaal. Deze bevorderingen werden verricht door de brandweercommandant, de heer A.C. Renkens.