Politie Zaanstreek-waterland


15:00 29-MRT-04
LOC: PURMEREND, JACHTWAGENSTRAAT

Meisje (12) met mes bedreigd

Een 12-jarig meisje uit Purmerend werd, omstreeks drie uur 's middags, achter het postkantoor door een ongeveer 16-jarige jongen met een groot mes bedreigd. De jongen stond plotseling voor haar. Zij had hem niet aan zien komen. Nog voor de jongen kon zeggen wat hij wilde, kwamen er uit noordelijke richting twee mensen aanlopen, vermoedelijk mannen. De jongen zag dat, zei tegen het meisje dat hij haar neer zou steken als zij iemand iets zou vertellen en ging er vandoor. Hij rende via de steeg naast het postkantoor naar het Tilburyplein.
De politie roept eventuele getuigen op te bellen naar het wijkteam Purmer Noord via 0900-8844. Men name met de mensen, die tijdens de bedreiging aan kwamen lopen, wil de politie graag in contact komen.
De dader was een blanke jongen van ongeveer 16 jaar en was tussen de 1.75 m en 1.85 m lang. De jongen droeg een grijze pet zonder opdruk met de klep naar achteren en had aan de achterkant van zijn hoofd kort opgeschoren donker blond haar. Op zijn voorhoofd, net onder de rand van zijn pet, was een grote moedervlek zichtbaar. Verder had de jongen opvallend uitstaande oren. Hij droeg een blauwe spijkerbroek met op zijn bovenbeen een grote zak.

13:12 30-MRT-04
LOC: ZAANDAM, ZUIDDIJK

Drank en computer gestolen

Bij een horecagelegenheid heeft men een computer met flatscreen en een aantal flessen drank gestolen. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. Men kwam het pand binnen door de ruit van de voordeur te vernielen. In het pand brak men ook een gokkast open, maar daar zat geen geld in.

13:23 30-MRT-04
LOC: WORMERVEER, WITTE VLINDERWEG

Sloep op trailer uit loods gestolen

Tussen maandagochtend en dinsdagmiddag werd uit een loods een blauwe sloep met trailer gestolen. De sloep is van het merk A9, type Captains Launc, heeft een Mitsubishi inbouwmotor en is enige tienduizenden Euro's waard. De boot stond op een grijze trailer van het merk Damco. Men kwam de loods binnen door de toegangsdeur te forceren. Daarna heeft men van binnenuit een roldeur geopend en kon de trailer naar buiten worden gereden.

08:31 31-MRT-04
LOC: PURMEREND, FLEVOSTRAAT

Gereedschap en laptop weg na bedrijfsinbraak

Bij een inbraak in een bedrijf in de afgelopen avond of nacht, werden een laptop, een lasapparaat met gasfles, diverse elektrische handgereedschappen, vier lederen koffers met handgereedschappen en kasgeld gestolen. Men kwam het bedrijf binnen door een kanteldeur te forceren. In het bedrijf werden een bureau en ladekasten opengebroken. Omtrent de ontstane schade is nog niets bekend.

12:39 31-MRT-04
LOC: WORMER, VEERDIJK

Kajuitboot op trailer gestolen

Tussen maandagmiddag en dinsdagmiddag werd uit een loods een kajuitboot gestolen. De boot stond op een trailer, die ook werd weggenomen. Het betreft een boot van het merk Shetland met een witte bovenbouw en rode romp. Achter op de boot bevinden zich twee zwemtrappen. Aan de boot hing een grijze Honda acht PK buitenboordmotor. De trailer is zilverkleurig. Men kwam de loods binnen door een schuifdeur te forceren.

EINDE


---- --