Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, woensdag 31 maart 2004

Den Helder 31-03-2004 - 15.00 uur

Geluidsapparatuur en sieraden uit woning gestolen Den Helder, dinsdag 30 maart 2004.
Dinsdag tussen 07.30 en 16.10 uur werd ingebroken in een woning aan de Jonkerstraat. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam. Vanuit de woning werden onder anderen een kleuren tv, een geluidsinstallatie, geld en diverse sieraden weggenomen.

Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt
Wieringerwerf, dinsdag 30 maart 2004.
Dinsdagavond werd een 40-jarige inwoner van Wieringerwerf aangehouden op de Medemblikkerweg. Hij reed daar met zijn auto met zeer hoge snelheid. Surveillerende agenten stelden zijn snelheid vast op 130 km/u op een weggedeelte waar 80 km/u is toegestaan. In verband met de overschrijding van de maximumsnelheid van 50 km/u of meer werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Man aangehouden na steekpartij
Den Burg, woensdag 31 maart 2004.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 37-jarige inwoner van Den Burg in zijn woning aangehouden. De man had enkele uren daarvoor op een vrouw ingestoken in een horecabedrijf aan de Kogerstraat. Het slachtoffer, een 28-jarige vrouw uit Den Burg, bevond zich in het bedrijf toen de dader, die zich eveneens in het bedrijf bevond, haar plotseling met een mes in de rug stak. De dader vluchtte na zijn daad weg. Het slachtoffer herkende de dader als een bekende waarna de politie de man in zijn woning kon aanhouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Zij raakte niet ernstig gewond.

Inbraak winkel
Den Helder, woensdag 31 maart 2004.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een winkelbedrijf aan de Beatrixstraat. Men kwam in het pand door het vernielen van een raam. Vanuit de winkel werd een kassalade met een onbekende hoeveelheid geld weggenomen. Op dit moment is nog niet bekend of er nog meer goederen zijn verdwenen.

Bestelbus gestolen
Schagen, dinsdag 30 maart 2004.
Tussen dinsdagavond en woensdagmorgen is een bestelauto gestolen vanaf een bedrijfsterrein aan de Witte Paal. Het gaat om een witte bestelauto van het merk Ford, type Transit 100D met het kenteken VN-GP-01. In de auto lag een grote hoeveelheid bouwgereedschap.