Ingezonden persbericht


Professionele storage-netwerken nu ook voor het MKB

Brocade biedt nieuwe, aantrekkelijk geprijsde SAN-switches

Tilburg, 31 maart 2004 - Brocade Communications Systems, Inc. (Brocade®) (Nasdaq: BRCD), leverancier van infrastructuren voor Storage Area Networks (SAN's), richt zich met een aantal nieuwe producten nu ook direct op MKB-bedrijven. Speciaal voor kleine en middelgrote bedrijven introduceert het bedrijf een nieuwe reeks 8- en 16-poorts SilkWorm-switches. Deze producten zijn zeer aantrekkelijk geprijsd en maken de installatie en het beheer van SAN's eenvoudiger, terwijl ze precies dezelfde mogelijkheden en voordelen bieden als bestaande switches die in veel grote bedrijven worden gebruikt. HP, IBM, EMC, Dell, StorageTek en Sun Microsystems nemen de nieuwe switches onder eigen naam op in hun aanbod van SAN-oplossingen.

De nieuwe SilkWorm-switches, de 3250 en 3850, zetten een nieuwe standaard voor wat betreft prijs/prestatieverhouding en gebruiksgemak. De nieuwe switches bieden een gedeelde systeemarchitectuur, compatibiliteit met alle Brocade SAN-platforms en uitgebreide functionaliteit, afhankelijk van specifieke configuratie-eisen van de gebruikers. Resellers en bedrijven kunnen met de nieuwe producten op Brocade-technologie gebaseerde SAN's - van instap- tot en met enterprise-niveau - installeren en ondersteunen. Hierbij beschikken ze over een helder upgradepad voor diverse software-features en over gegarandeerde schaalbaarheid.

"IDC concludeert uit onderzoeken, interviews en gesprekken dat MKB-bedrijven vaak dezelfde uitdagingen hebben als grote bedrijven. Hun behoefte aan extra storage-capaciteit groeit, terwijl de budgetten voor storage-hardware en ondersteunend personeel gelijk blijven", zegt Richard Villars, Vice-President Storage Research van IDC. "Tot nu toe konden de meeste MKB-bedrijven niet profiteren van de mogelijkheden van SAN's. Vooral door de hogere kosten en de complexere technologie van een SAN. Initiatieven zoals die van Brocade komen beter tegemoet aan de wensen en mogelijkheden van MKB-bedrijven. IT-managers worden ondersteund bij een beter beheer van alle storage-middelen, waardoor de groei van de networked storage-industrie wordt gestimuleerd."

"De nieuwe SAN-switches van Brocade komen tegemoet aan een groot aantal eisen uit het middensegment", zegt Tom Buiocchi, Vice-President Product Marketing van Brocade. "We bieden klanten in het MKB alle voordelen van SAN's tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Daarnaast bieden we onze OEM- en kanaalpartners de meest flexibele en krachtige reeks SAN-infrastructuuroplossingen. We hebben de trainingsprogramma's voor eindgebruikers en resellers verbeterd en uitgebreid. Programma's zoals Brocade Connect, Virtual Classroom, What's your SAN Plan, webgebaseerde training en SAN-certificering zijn ontwikkeld om de kennis over SAN's bij eindgebruikers te vergroten en kanaalpartners te ondersteunen."

Een aantal OEM-partners van Brocade heeft de waarde van SAN voor het MKB al in de praktijk bewezen. HP gaat bijvoorbeeld beide nieuwe SilkWorm-switches van Brocade gecombineerd aanbieden. Brocade produceert ook de ingebedde switch voor het MSA 1000 storage-apparaat van HP, dat in instap- en midrange-oplossingen wordt gebruikt. Daarnaast heeft Dell al diverse gecombineerde oplossingen op basis van Brocade SilkWorm-switches geleverd en heeft het bedrijf plannen de nieuwe SilkWorm-switches in toekomstige oplossingen op te nemen.

# # #

Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade (Nasdaq: BRCD) biedt een intelligent platform voor genetwerkte storage-infrastructuren. Vooraanstaande leveranciers van systemen, applicaties en storage kiezen voor Brocade als basis voor hun SAN-oplossingen. De Brocade SilkWorm®-reeks van fabric switches en software is ontwikkeld om databeschikbaarheid en het gebruik van storage- en serverhulpmiddelen te optimaliseren. Bedrijven vereenvoudigen met de Brocade-oplossingen de implementatie van SAN's, verlagen de total cost of ownership (TCO) en vergroten de netwerk- en applicatie-efficiëntie.

Ingezonden persbericht