Ingezonden persbericht


Brocade introduceert twee storage-netwerkswitches voor het MKB

Nieuwe SilkWorm 8- en 16-poort switches: 3250 en 3850 - lagere SAN-kosten en minder complexiteit

Tilburg, 31 maart 2004 - Brocade Communications Systems, Inc. (Brocade®) (Nasdaq: BRCD), leverancier van infrastructuuroplossingen voor Storage Area Networks (SAN's), introduceert twee nieuwe SAN-switches die de complexiteit van SAN's voor het MKB en afdelingen van grote ondernemingen verkleinen. De SilkWorm 3250- en SilkWorm 3850-switches hebben een lage instapprijs en bieden dezelfde functionaliteit, krachtige prestaties en betrouwbaarheid als de enterprise-class switches van Brocade. Brocade zet met deze switches een nieuwe standaard in de markt voor entry-level SAN-infrastructuren voor wat betreft betaalbare storage networking, gebruiksgemak en schaalbaarheid.

Als onderdeel van zijn oplossingenportfolio voor het MKB ontwikkelt HP een nieuwe voordelige reeks SAN-oplossingen, gebaseerd op de nieuwe SilkWorm-platforms van Brocade. Deze komen beschikbaar onder het HP StorageWorks-merk. "HP en Brocade bieden gezamenlijk de voordelen van SAN's aan MKB-bedrijven", zegt Frank Harbist, Vice-President en directeur Storage Infrastructure and Software bij HP. "Beide bedrijven onderkennen dat succes in dit segment afhankelijk is van lagere kosten en minder complexiteit van SAN's. HP combineert innovatieve producten, samenwerking met vooraanstaande partners zoals Brocade, en lokale expertise op het gebied van service en ondersteuning. Hierdoor kunnen we onze MKB-klanten voordelige oplossingen bieden voor de bouw, inzet en het beheer van SAN-oplossingen."

Ook MKB-bedrijven hebben beperkte budgetten en personeel. Ze willen dan ook een maximaal rendement op IT-investeringen. De SilkWorm 3250 en 3850 leveren hoogwaardige prestaties en brede functionaliteit op basis van de vierdegeneratie 'custom chip' (ASIC). Om tegemoet te komen aan uiteenlopende gebruikerswensen, zijn de twee switches op diverse manieren te configureren. Daarnaast combineren ze betaalbaarheid met schaalbaarheid en functionaliteit, waardoor bedrijven die voor het eerst een SAN inzetten, klein kunnen starten en in eigen tempo kunnen groeien.

De SilkWorm 3250- en 3850-switches bieden een eenvoudige set-up en gebruiksgemak. Eindgebruikers kunnen eenvoudig hun SAN's schalen, functionaliteit toevoegen aan SAN-switches en de software upgraden op basis van hot code activation. Daarnaast wordt een set-up wizard geleverd die SAN-configuratie en -inzet sterk vereenvoudigt.

De nieuwe Brocade-switches bieden een groeipad waardoor SAN-klanten klein kunnen beginnen en eenvoudig kunnen upgraden voor de ondersteuning van grote fabrics en geavanceerde mogelijkheden, zoals trunking, prestatiemonitoring en fabric-beveiliging. Dit flexibele groeipad verstoort de bedrijfsactiviteiten niet doordat het gebruikmaakt van softwarelicentie-keys. Tevens biedt het Brocade-klanten de breedste keuze op het gebied van prijs, prestatie en functionaliteit.

"We willen tegemoetkomen aan de belangrijkste eisen van MKB-bedrijven: betaalbaarheid en gebruiksgemak", zegt Tom Buiocchi, Vice-President Product Marketing van Brocade. "Deze nieuwe SilkWorm-switches vormen de basis voor de ondersteuning van een geheel nieuwe gebruikersgroep die grote voordelen heeft van storage networking."

Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade (Nasdaq: BRCD) biedt een intelligent platform voor genetwerkte storage-infrastructuren. Vooraanstaande leveranciers van systemen, applicaties en storage kiezen voor Brocade als basis voor hun SAN-oplossingen. De Brocade SilkWorm®-reeks van fabric switches en software is ontwikkeld om databeschikbaarheid en het gebruik van storage- en serverhulpmiddelen te optimaliseren. Bedrijven vereenvoudigen met de Brocade-oplossingen de implementatie van SAN's, verlagen de total cost of ownership (TCO) en vergroten de netwerk- en applicatie-efficiëntie.