Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


31 maart 2004


Onderwerp: jeugdige vandalen geschrokken van hun daden


De vier Ermelose jongens (13 jaar) die gisteren zijn verhoord over hun pesterijen en vernielingen in de buurt van de IJsbaanweg zijn behoorlijk geschrokken van hetgeen zij hebben aangericht. Inmiddels hebben enkele gedupeerden al een bloemetje van de jongens gekregen en de ouders beraden zich over de hulp die hun kinderen aan de ernstig geschrokken ouderen kunnen geven.


De vier knullen bleken na eerst eieren tegen de woningen van de veelal oudere bewoners te hebben gegooid deze week stenen te hebben ingezet bij hun pesterijen. Er sneuvelde een raam en de buurt raakte hierdoor hevig geëmotioneerd. De aanhouding van één van de vier raddraaiers zorgde voor een snel einde van het geheel.


Geconfronteerd met de gevolgen van hun daden bleken de jongens nooit te hebben ingeschat dat zij zoveel overlast en verdriet veroorzaakten. Ook hun ouders waren geschrokken van de daden van hun kinderen en gezamenlijk willen zij kijken hoe de slachtoffers enige vorm van genoegdoening kan worden gegeven. Er wordt al geopperd om de tuin te onderhouden en ramen te lappen.
De jongens worden verwezen naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel zal worden getroffen.


De politie wil middels dit bericht laten zien, dat het ondanks de veroorzaakte schade, schrik en overlast ook anders in de samenleving kan !


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 548 60 58

055 - 548 60 52