Politie Gelderland-Zuid


Politieonderzoek naar bootinbraken in Niftrik afgerond


Ook diverse andere zaken opgelost


De politie Wijchen heeft het onderzoek naar diverse bootinbraken in een jachthaven aan de Van Cittersweg in Niftrik afgerond. De inbraken werden in de periode van begin december vorig jaar tot 9 februari dit jaar gepleegd. In totaal hield de politie 9 jongemannen uit Wijchen aan, in de leeftijd van 17 tot en met 24 jaar, die ervan worden verdacht de bootinbraken gepleegd te hebben. Het onderzoek leidde bovendien tot de oplossing van vele andere strafbare feiten gepleegd in Wijchen en de aanhouding van twee Wijchenaren op verdenking van heling.

Nadat de politie op 9 februari jl. al twee 17-jarige Wijchenaren op heterdaad had aangehouden, hield zij in dit onderzoek nog 7 jongemannen aan op verdenking van inbraak in vaartuigen. Allen zijn afkomstig uit Wijchen, in leeftijd variërend van 17 tot en met 24 jaar. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De verdachten hebben in totaal 17 bootinbraken bekend. Drie jongemannen zitten nog in voorlopige hechtenis.

In totaal kwamen bij de politie 35 aangiftes binnen van inbraak in vaartuigen in de jachthaven in Niftrik.

Het politieonderzoek naar de bootinbraken leidde tot de oplossing van diverse andere gepleegde strafbare feiten in Wijchen. De aangehouden jongemannen bekenden naast de bootinbraken 10 inbraken in scholen, 20 winkeldiefstallen, 2 woninginbraken, 3 berovingen, 10 fietsendiefstallen en diefstal uit een auto.
De strafbare feiten werden in steeds wisselende samenstelling gepleegd, waarbij de een meer betrokken was dan de ander.

Onderzoek naar de verblijfplaats van de zaken die bij de diefstallen buit werden gemaakt, leidde medio maart tot de aanhouding van twee mannen uit Wijchen, in de leeftijd van 20 en 35 jaar. Zij worden verdacht van heling van bij diefstal buitgemaakte spullen. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.


Wijchen, 31 maart 2004


Marie-José Verkade
telefoon (06) 53 35 93 79



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --