Gemeente Capelle a/d IJssel

Wijkbijeenkomsten over Brede School Netwerken

Wijkbijeenkomst Brede School

Foto; gemeente Capelle aan den IJssel

In het eerste kwartaal van 2004 is in de wijken Oostgaarde, Schollevaar-Oost, Middelwatering en s- Gravenland/Capelle-West een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van de Brede School Netwerken (BSNen). Tijdens de goed bezochte wijkbijeenkomsten spraken per wijk meer dan 30 deelnemers van organisaties over de samenwerkingsmogelijkheden in het Brede School Netwerk van hun wijk. Zoals gebruikelijk bij nieuwe ontwikkelingen werden tijdens de bijeenkomsten kritische vragen gesteld, maar opvallend was ook het grote enthousiasme bij de deelnemers om samen te werken.

Met de Brede School Netwerken is een ontwikkeling in gang gezet waarvan de verwachtingen hoog gespannen zijn. Tijdens de wijkbijeenkomsten is een aantal ideeën genoemd. De komende maanden wordt met de organisaties besproken of deze activiteiten gerealiseerd kunnen worden. Hieronder een greep uit de ideeën die zijn ontstaan:

Schollevaar-Oost
Een ontdekkingstocht door de wijk om de organisatie van het BSN beter bekend te maken bij kinderen en bewoners; Een cursus verstandig surfen op internet.

Middelwatering
Organisatie van een feestelijke markt waar diverse organisaties hun aanbod kunnen presenteren;
Moederochtenden;
Met een boekje in een hoekje. Een project om op diverse manieren het lezen te stimuleren;
Toneel.

Oostgaarde
Opzet van een Ouderkamer waar ouders elkaar kunnen ontmoeten, informatie vergaren en themabijeenkomsten kunnen organiseren; Project Kleintje kunst. Kennismaken met kunstvormen en materialen voor de onderbouw van basisscholen.

s-Gravenland/Capelle-West
Organisatie van diverse sportactiviteiten waaronder een Skeelertocht;
Sport en spel organiseren voor en door jongeren; Uitbreiden meidenwerk met diverse activiteiten, zoals sieraden maken.