Politie Rotterdam Rijnmond


* ARBEIDSONGEVALLEN MET LETSEL
ROTTERDAM/VLAARDINGEN - Dinsdagmorgen rond kwart over tien liep een 25-jarige uit Noorwegen afkomstige opvarende van een in een scheepsdok in de 2e Werkhaven liggend zeeschip bekkenletsel op. De man kwam tijdens werkzaamheden aan een kraan bekneld te zitten. Personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond (AZR-R) bracht het slachtoffer naar het Erasmus Medisch Centrum. Aan boord van een in Vlaardingen afgemeerd zeeschip raakte dinsdagmiddag kort na vier uur een 54-jarige Italiaan gewond. De man kwam tijdens het overladen met een kraan van een 1.500 kilo zware kist vanaf een binnenschip klem te zitten tussen een scheepsdeur en de kist en liep diverse gebroken ribben op. Het slachtoffer werd naar het Schielandziekenhuis in Schiedam vervoerd.


* VERKEERSCONTROLE
Personeel van het wijkteam Stad (district Rotterdam-Centrum) hield dinsdagochtend en -middag verkeerscontroles op de Blaak en het Weena. In totaal werden 87 processen-verbaal uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de gordel, rijden zonder rijbewijs en een verlopen APK.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
CAPELLE AAN DEN IJSSEL/ROTTERDAM - Politiepersoneel van de districten Oost en West ontmantelden dinsdag hennepkwekerijen aan het Sperwerhof in Capelle aan den IJssel, Taborstraat, Kortekade en Balkenstraat in Rotterdam. Tevens werd in een woning in de Essenburgstraat ruim een kilo hero Na een tip via Meld Misdaad Anoniem werd dinsdagmorgen een onderzoek ingesteld in een woning in de Taborstraat. Twee kamers bleken te zijn ingericht als hennepkwekerij, waarbij 368 planten en de groei-apparatuur in beslag werden genomen. Tevens werd de stroomvoorziening afgesloten, omdat de elektriciteit illegaal werd afgetapt. Ook hier was de bewoner niet thuis. In de kelder van een woning aan de Kortekade, waar overigens de hennepplanten net waren geoogst, werd de voor de groei benodigde apparatuur ontmanteld en later vernietigd. Ook de stroom ging uit, want er bleek met de elektriciteitsvoorziening te zijn geknoeid. Naar de bewoner wordt een onderzoek ingesteld. In een woning in de Balkenstraat werd woensdagmorgen vroeg een onderzoek ingesteld. Op de zolderetage werden zo'n 200 hennepplanten aangetroffen. Tijdens het onderzoek in de woning werden ook hoeveelheden harddrugs gevonden, alsmede een geladen mitrailleur, een luchtdrukwapen en een bajonet, alsmede diverse handtelefoon en camera's. De 27-jarige bewoner en een in de woning aanwezige 21-jarige vrouw uit Rotterdam werden aangehouden. Bij de ontruiming door een deurwaarder van een woning in de Essenburgstraat werden een kilo hero

* NEPAGENT AANGEHOUDEN NA CHAOTISCH REGELEN VAN VERKEER

Personeel van de Verkeerspolitie hield dinsdagmorgen omstreeks half negen op de kruising van de Matlingeweg met de Vlaardingerweg een 36-jarige man uit Vlaardingen aan die in politie-uitmonstering chaotisch het verkeer stond te regelen. De politiemensen zagen dat automobilisten op de kruising, in opdracht van hun 36-jarige 'collega' in een bijna niet van echt te onderscheiden politie-tenue en voorzien van handboeien, massaal een rood verkeerslicht negeerden.
Bij het zien van de politiemensen riep de man dat hij een collega van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) was, waarbij hij vluchtig een legitimatiebewijs toonde, om snel naar zijn personenauto te lopen.
Vervolgens werd de man door de wantrouwende politiemensen aangehouden. Uit nader onderzoek bleek dat hij de handboeien en de politie-onderscheidingstekens in een winkel had gekocht en bleek dat het legitimatiebewijs een keycard was, die hij gebruikte als beveiliger bij het KLPD. De Vlaardinger verklaarde dat hij politie-agent had willen worden, maar dit niet van zijn moeder mocht. Na opgemaakt proces-verbaal werd de man in de loop van de morgen weer op vrije voeten gesteld, nadat zijn politie-uitmonstering, handboeien en keycard in beslag waren genomen.